Kotletas – prancūziškas žodis, kuris iš pradžių reiškė šonkauliukus. Tiesa ta, kad anksčiau kotletai buvo gaminami iš viso mėsos gabalo su kaulu. Tam mėsos kaulas buvo išimamas nuo kaulo naudojant stalo įrankius. Tai buvo gana populiarus originalus patiekalas, kol atkeliavo į mūsų šalį.
Tada kotletai pradėti modernizuoti. Šiuolaikinių kotletų negalima vadinti mėsa su kaulu. Tai malta smulkinta mėsa, kuri sumaišyta su daugybe prieskonių
. Verta papasakoti apie kreminių vištienos kotletų receptą.
Kreminių vištienos kotletų ingredientai:
- Vištienos krūtinėlė – 2 vnt;
- svogūnas – 1 vnt;
- Sviestas – 80 g;
- Sūris – 100 g;
- Druska – ½ šaukštelio;
- Duonos trupiniai – 4 šaukšteliai.
Kreminių vištienos kotletų paruošimas:
Vištienos filė, suminkštintą sviestą ir svogūnus supjaustykite dideliais gabalais. Svogūnus, filė ir sviestą sudėkite į blenderį
. Sūrį susmulkinkite stambiomis česnako skiltelėmis, sumaišykite su blenderiu susmulkinta malta mėsa. Į sūrio ir faršo mišinį suberkite džiūvėsėlius, įberkite druskos ir išmaišykite iki vientisos masės.
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, ant dugno sudėkite suformuotus kotletus. Kepkite kotletus ant vidutinės ugnies, kol iš abiejų pusių įgaus auksinę plutelę.
Pagal skonį į faršą galite įberti paprikos ir maltų juodųjų pipirų. Kotletus galima patiekti su bulvių koše.