„Tvorozhnye pirozhki” yra tradicinis rusų virtuvės patiekalas, kuriame dera neįtikėtinas skonis, aromatas ir tekstūra. Tokie pirožki dažnai ruošiami ir šventėms, ir tiesiog pietums ar vakarienei, nes tinka bet kokiai progai. Varškė, kaip pagrindinis įdaro ingredientas, suteikia pyragaičiams ypatingo švelnumo ir lengvumo
. Varškės pyragaičių paruošimas gali skirtis priklausomai nuo regiono ir šeimos tradicijų. Skiriasi ir tešlos gaminimo būdas: vieni renkasi sluoksniuotą tešlą, kiti – mielinę arba neraugintą tešlą.
Varškės pyragai gali būti kepami, skrudinami arba troškinami garuose, o tai atveria daugybę gaminimo galimybių.
Sudedamosios dalys: – varškėtukai, pyragaičiai, pyragaičiai, pyragaičiai, pyragaičiai, pyragaičiai, pyragaičiai:
- Kiaušiniai – 2 vnt;
- varškės – 250 g;
- cukraus – 1 valgomasis šaukštas;
- augalinis aliejus – 2 valgomieji šaukštai;
- kildinimo medžiagos – 1 valgomasis šaukštas;
- miltai – 220 g;
- druskos – 1/3 šaukštelio.
Varškės paplotėlių paruošimas:
Kiaušinius sumaišykite su varške, cukrumi, augaliniu aliejumi ir druska, išplakite iki vientisos masės. Persijokite ½ miltų ir kepimo miltelius ir užminkykite tešlą
. Į tešlą supilkite likusius miltus ir išminkykite elastingą, minkštą tešlą. Palikite tešlą po rankšluosčiu ir palaikykite šiltai 15 minučių.
Stalą
pabarstykite
trupučiu miltų, padėkite ant jo tešlą, išminkykite ir iškočiokite į nedidelę dešrelę. Dešrelę padalykite į 16 vienodų dalių ir iškočiokite jas į plokščius pyragėlius
. Plokščius pyragėlius aptepkite įdaru, pavyzdžiui, uogiene. Uždenkite įdarą tortilijų viduje, dėkite jas siūle žemyn į keptuvėje įkaitintą augalinį aliejų.
Kepkite paplotėlius iš abiejų pusių, kol paruduos
.
Dėkite paplotėlius ant popierinio rankšluosčio, kad nusivarvėtų riebalų perteklius. Pyragėliai yra skanūs įdaryti varškės paplotėliai.