Lavašas yra nepakeičiama plona plokščia duona, kuri gali būti puikus pagrindas daugeliui receptų. Pavyzdžiui, be lavašo neįmanoma įsivaizduoti Cezario suktinuko ar šavarmos. Be šių garsių patiekalų, pitoje yra daug nacionalinių armėniškų ir gruziniškų patiekalų
. Be to, kad daugelis ingredientų derinami su pita, plokštainis gali būti vartojamas atskirai. Šis produktas yra savarankiškas, o universalus
. Pateiksime dar vieno gardaus užkandžio iš pitos gaminimo receptą.
Sudedamosios dalys silkei pitos duonoje gaminti:
- Silkės filė – 200 g;
- lydytas sūris – 200 g;
- žaliųjų svogūnų – 6 šakelės;
- virti kiaušiniai – 2 vnt;
- lavašas – vnt.
Silkės gaminimas lavaše:
Perlenkite per pusę ploną lavašą, paviršių patepkite sluoksniu minkšto lydyto sūrio. Iš filė išimkite kaulus, nelabai stipriai išmuškite plaktuku
. Filė išilgai išdėliokite ant pitos. Nuluptus virtus kiaušinius sutarkuokite stambia tarka, pabarstykite ant pitos ir filė paviršiaus
. Smulkiai susmulkinkite žaliąjį svogūną, uždėkite jį ant pitos kartu su kitais įdarais
.
Suvyniokite pitą į ritinėlį, sandariai sutvirtinkite maistine plėvele. Pasiųskite suktinuką į šaldytuvą 8 valandoms.
Šio vyniotinio privalumas tas, kad jis gaminamas iš paprastų ingredientų. Kartu ne gėda tokį vyniotinį padėti ant šventinio stalo kaip užkandį.