Ploni ir skanūs blyneliai. Per daugelį metų patikrintas blynų ant pieno receptas

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Blynai yra vienas iš žinomiausių ir mėgstamiausių mūsų virtuvės patiekalų, turintis turtingą istoriją ir daugybę tradicijų. Iš miltų, vandens ir kiaušinių pagaminti ploni plokštainiai gali būti patiekiami su sūriais ir saldžiais įdarais. Šis universalus patiekalas tapo rusų kulinarijos įvairovės simboliu

. Istoriškai blynai siekia senąsias slavų tradicijas, o jų gaminimas dažnai siejamas su žiemos šventėmis ir žemdirbystės ciklu. Pirmą kartą blynai paminėti XII a. metraščiuose, kur jie minimi kaip pagoniškų apeigų dalis.

Blynai simbolizavo saulę – šiltą šviesą, kuri grįžta pas žmones kartu su žiemos pabaiga, todėl jie buvo glaudžiai susiję su Blynų dienos šventimu.

Laikui bėgant blynai pradėti kepti per įvairius festivalius ir šeimos šventes.

Ingredientai:

  • Kiaušiniai – 4 vnt;
  • Druska – 1/2 šaukštelio;
  • Cukrus – 2 šaukštai;
  • Miltai – 250 g;
  • Pienas – 500 ml;
  • Verdantis vanduo – 350 ml;
  • Augalinis aliejus – 50 g.

Blynų paruošimas:

Išmaišykite kiaušinius su druska ir cukrumi, supilkite pieną, suberkite miltus.

Supilkite

verdantį

vandenį, supilkite

į tešlą

augalinį aliejų ir išmaišykite. įkaitintą keptuvę patepkite augaliniu aliejumi ir kepkite blynus iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos.

Тонкие и вкусные блинчики. Рецепт блинов на молоке проверенный годами

Gausite plonus, kvapnius blynus. Šiuos blynus galima derinti su bet kokiais įdarais: nuo mėsos iki vaisių.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Naudojame slapukus siekdami suasmeninti turinį ir skelbimus, teikti socialinės žiniasklaidos funkcijas ir analizuoti srautą. Taip pat dalijamės informacija apie tai, kaip naudojatės mūsų svetaine su savo socialinės žiniasklaidos, reklamos ir analizės partneriais. View more
Sutinku
Nesutinku