Puikus naminis sūris vos iš 1 litro pieno ir 1 citrinos: visi buvo sužavėti!

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Vis daugiau žmonių renkasi šviežią naminį maistą.  Jokių problemų gaminant maistą, kepant naminę duoną, o dabar galite lengvai pasigaminti naminį sūrį patys.  Tiesiog vadovaukitės šiuo patikrintu receptu. 

Jums reikės:

  • 1,5 l šviežio pasterizuoto pieno (karvės)
  • 45 ml citrinos sulčių (apie 1 didelės citrinos)
  • termometras

Virimo procesas:

  • Supilkite pieną į puodą ir kaitinkite ant viryklės.
  • Įdėkite termometrą į pieną ir pašildykite iki 90 °C.
  • Kai pienas pasieks šią temperatūrą, nedelsdami išjunkite viryklę ir įpilkite citrinos sulčių.
  • Gerai išmaišykite ir palikite pusvalandį, uždengę.
  • Tuo tarpu paruoškite kiaurasamtį, kurį uždengsite marle arba medvilniniu audiniu.
  • Supilkite keptuvės turinį į kiaurasamtį ir nukoškite.
  • Galite pridėti mėgstamų žolelių, druskos ir kitų ingredientų.
  • Nusausinkite gautą skystį ir sūrį per sietelį virš dubens palikite šaldytuve 6 valandoms.
  • Toliau paimkite nedidelį plastikinį dubenį ir išklokite dugną dviem kepimo popieriaus juostelėmis, kad būtų lengviau išimti sūrį.
  • Gautą varškę sudėkite į paruoštą stiklainį, tada apverskite ją lėkšte ir popieriaus juostele.
  • Dubenėlis išlaikys sūrį gražią formą.
  • Sūris šaldytuve išlieka šviežias iki 3 dienų.  Labai skanu!

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.
REKOMENDUOJAME:  Šis receptas niekada nenustoja būti aktualus. Mano uošvė man papasakojo, kaip pasigaminti skanius mėsos pyragus.
Naudojame slapukus siekdami suasmeninti turinį ir skelbimus, teikti socialinės žiniasklaidos funkcijas ir analizuoti srautą. Taip pat dalijamės informacija apie tai, kaip naudojatės mūsų svetaine su savo socialinės žiniasklaidos, reklamos ir analizės partneriais. View more
Sutinku
Nesutinku