Vis daugiau žmonių renkasi šviežią naminį maistą. Jokių problemų gaminant maistą, kepant naminę duoną, o dabar galite lengvai pasigaminti naminį sūrį patys. Tiesiog vadovaukitės šiuo patikrintu receptu.

Jums reikės:
- 1,5 l šviežio pasterizuoto pieno (karvės)
- 45 ml citrinos sulčių (apie 1 didelės citrinos)
- termometras
Virimo procesas:
- Supilkite pieną į puodą ir kaitinkite ant viryklės.
- Įdėkite termometrą į pieną ir pašildykite iki 90 °C.

- Kai pienas pasieks šią temperatūrą, nedelsdami išjunkite viryklę ir įpilkite citrinos sulčių.
- Gerai išmaišykite ir palikite pusvalandį, uždengę.

- Tuo tarpu paruoškite kiaurasamtį, kurį uždengsite marle arba medvilniniu audiniu.
- Supilkite keptuvės turinį į kiaurasamtį ir nukoškite.

- Galite pridėti mėgstamų žolelių, druskos ir kitų ingredientų.
- Nusausinkite gautą skystį ir sūrį per sietelį virš dubens palikite šaldytuve 6 valandoms.

- Toliau paimkite nedidelį plastikinį dubenį ir išklokite dugną dviem kepimo popieriaus juostelėmis, kad būtų lengviau išimti sūrį.
- Gautą varškę sudėkite į paruoštą stiklainį, tada apverskite ją lėkšte ir popieriaus juostele.
- Dubenėlis išlaikys sūrį gražią formą.
- Sūris šaldytuve išlieka šviežias iki 3 dienų. Labai skanu!