Puikūs patarimai, kaip kepti žuvį be kvapo ir aliejaus purslų

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Visa mano šeima mėgsta žuvį. Vasarą dažnai einame į piknikus jos kepti lauke. Tačiau namuose niekada anksčiau jos negamindavome dėl nemalonaus kvapo.   Iš Balaklavos žvejo išmokau, kaip namuose be jokio diskomforto kepti žuvį .

Patyręs žvejys, su kuriuo mano vyras susipažino susirašinėdamas internete, pasidalijo gudrybėmis, kurios supaprastina ir padaro patogesnį vandens stichijos dovanų gaminimą. Šie patarimai ypač naudingi verdant kapelinus!

KAIP KEPTI ŽUVĮ

Šiandien pasidalinsime su jumis, mieli skaitytojai,  žuvies kepimo be kvapo  ir aliejaus purslų principais. Pastaba visoms namų šeimininkėms!

SUDEDAMOSIOS DALYS

  • 800–900 g stintenės
  • 1-2 bulvės
  • 200–250 g kukurūzų miltų
  • druskos, pipirų pagal skonį
  • augalinis aliejus kepimui

PARUOŠIMAS

  1. Žuvį atitirpinkite, kol ji šiek tiek suminkštės, taip ją bus lengviau valyti. Nuplaukite, išdarinėkite ir išvalykite skerdenas. Žuvį pasūdykite ir papipirinkite pagal skonį, bet ne per daug, nes druskos reikės įberti ir į kepimo aliejų.

Paimkite maišelį ir suberkite į jį kukurūzų miltus (kiekis priklauso nuo to, kiek žuvies turite). Įdėkite žuvį į maišelį ir jį suplakite. Tai padės jūsų virtuvei išvengti purvo pertekliaus!

Keptuvę su augaliniu aliejumi uždėkite ant ugnies. Į aliejų įberkite šiek tiek druskos. Ši gudrybė padės atsikratyti aliejaus purslų kepimo metu.

Nuplaukite ir nulupkite bulves, tada supjaustykite jas griežinėliais. Į įkaitintą keptuvę sudėkite apie 3 bulvių griežinėlius. Kaip bebūtų keista, bulvės puikiai padeda panaikinti žuvies kvapą.

REKOMENDUOJAME:  Morkos liepą: auginu tingiai, bet derlių nuimu išdidžiai.

Bulvėms 2 minutes pakepus keptuvėje, įdėkite žuvį ir apkepkite ją iš abiejų pusių be dangčio. Man tai užtrunka 10–15 minučių. Beje, jei kepimo metu bulvės per daug apkeps, galite jas pakeisti naujomis. Deja, neturiu nuotraukos, kurioje žuvis būtų kepama su bulvėmis. Pabandysiu tai greitai ištaisyti.

Štai ir viskas,  keptas kapelinas  paruoštas. Skanaus!

Dabar žinote, kaip kepti žuvį be kvapo, purvo ir riebių taškymų. Pagal šį receptą paruošta stintenė gaunasi skani, rausva ir traški.

Lygiai tokia, kokią kartą išbandžiau atostogaudamas Balaklavoje, iš kur kilęs žvejys, kuris pasidalijo šiais naudingais patarimais su mano šeima.

Pagaliau nusipirkau kapelino, kurio seniai nebuvo mūsų parduotuvėse.

Išvirsiu jį šįvakar!

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.
Naudojame slapukus siekdami suasmeninti turinį ir skelbimus, teikti socialinės žiniasklaidos funkcijas ir analizuoti srautą. Taip pat dalijamės informacija apie tai, kaip naudojatės mūsų svetaine su savo socialinės žiniasklaidos, reklamos ir analizės partneriais. View more
Sutinku
Nesutinku