Skanus patiekalas, kurio pagrindą sudaro pitos duona. Tereikia pagal skonį pridėti pomidorų, sūrio ir kiaušinių, dešrelių ar kumpio.
Ruošiant reikės tokių ingredientų:
–
pitos;
– dešrelių, 2 vnt;
– pomidorų, 1 vnt; –
kiaušinių, 3 vnt;
– sūrio, 100 g;
– druskos, pipirų, žolelių.
Gaminimo procesas
Kiaušinius suplakite šakute su druska ir pipirais
. Dešreles arba kumpį, bet kokią dešrą pagal savo skonį supjaustykite mažais kubeliais.
Žalumynus pagal savo skonį smulk
iai
supjaustykite
. Pomidorą supjaustykite apskritimais
. Sūrį sutarkuokite stambia tarka
. Keptuvę patepkite augaliniu aliejumi, įkaitinkite, supilkite šiek tiek kiaušinių, ant viršaus uždėkite apvalų pitos lakštą.
Ant jo išdėlioti dešrelių gabaliukus, pabarstyti sūriu, uždengti kitą pitos lakštą ir išdėlioti pomidorų apskritimus bei pabarstyti sūriu.
Uždėti kitą pitos lakštą, pabarstyti dešrelėmis ir sūriu, uždengti pitą ir užpilti likusį kiaušinį. Uždengti
dangčiu, sumažinti ugnį ir kepti 10 minučių.
Apversti mūsų pyragą ir kepti po dangčiu dar 2-3
minutes.
Patarimas: į vidų galite dėti įvairių įdarų pagal savo skonį, net maltinukai puikiai iškepa ir gausite minkštą ir sotų pyragą su mėsos ar grybų, daržovių, sūrio įdaru.