Tokie pyragai nereikalauja daug pastangų virti, todėl gausite labai patrauklią spurgą su įdaru, kurį galite padaryti pagal savo skonį.
Paruošimui jums reikės tokių ingredientų:
- šiltas pienas, 200 ml;
- druska, 1 a.š.;
- cukrus, 1 valgomasis šaukštas;
- augalinis aliejus, 1 valgomasis šaukštas;
- miltai, 350 g;
- mieliai, 1 a.š.;
- sūris, 200 g;
- Kiaušinis, 1 vnt.
Paruošimo procesas
Šiltame piene ištirpiname cukrų ir mieles, paliekame 10 minučių, kol susidarys putplasčio dangtelis.
Infuzinis augalinis aliejus, maišyti.
Supilti sumaišytus miltus su druska ir sumaišyti tešlą. Galbūt šis miltų kiekis bus mažas, pridėkite daugiau, bet ne daug, tiesiog kruopščiai sumaišykite masę, kol ji nustos prilipti prie rankų ir taps lygi ir homogeniška.
Uždenkite tešlą ir palikite šiltoje vietoje nuo 1 iki 1,5 valandos.
Rankos ir stalas sutepkite augaliniu aliejumi ir padalinkite spurgą į porcijas, sukite kolobs.
Supilkite gobugs į tortilijas, išdėliokite tarkuotą sūrį, sumaišytą su kiaušiniu, ir suformuokite pyragus.

Sukite kiekvieną pyragą taip, kad jis taptų didesnis.
Mes kepame keptuvėje nedideliame kiekyje augalinio aliejaus ant mažos ugnies, kad raudonuotume iš abiejų pusių.

Tokie dideli pyragai gali būti patiekiami su grietine, kaip pagrindinių patiekalų papildas ir tik arbatai. Kitą dieną jie kepa juos sviestu ir tampa dar skanesni.


