Pyragai yra traškūs ir labai skanūs. Aš juos greitai kepu keptuvėje

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Vienas naudingiausių ir skaniausių žmonijos išradimų yra pyragai. Šiuo atveju turimi omenyje pyragai daugiskaita. Tiesa ta, kad dideli pyragai atsirado šiek tiek anksčiau nei maži

. Tačiau didelis pyragas ne visada buvo patogus didelėje šeimoje. Tradiciškai suaugę vyrai prie stalo sėsdavo pirmieji. Paskui motinos ir kitos vyresnės moterys. Ir tik po to vaikai ir paaugliai. Atitinkamai paskutinieji eilėje prie vaišių tiesiog negalėdavo suvalgyti to, kas liko. Todėl pyragai tapo puikiu būdu išspręsti šią problemą.

Pasigaminkime namuose pyragų su konservuotų pupelių įdaru.

Pirožkų tešlos sudedamosios dalys:

  • Sudedamosios dalys: verdantis vanduo – 250 ml;
  • Miltai – 160 ml;
  • Pienas – 250 ml;
  • Cukrus – valgomasis šaukštas;
  • Druska – šaukštelis;
  • Mielės – 9 g;
  • Sviestas – 100 g;
  • Miltai – 700 g;
  • Augalinis aliejus – 3 valg.

Įdarui skirti ingredientai:

  • Pupelių konservai – 300 g;
  • Druska – ½ šaukštelio;
  • Žaliasis svogūnas – ryšulėlis;
  • svogūnai – vnt;
  • grybai – 150 g.

Paplotėlių paruošimas:

Į dubenį su ⅓ miltų supilkite verdantį vandenį ir išmaišykite. Choux tešlą atidėkite į šalį, kol atvės

. Į didelį dubenį supilkite pieną, suberkite druską, granuliuotą cukrų ir mieles. Išmaišykite birias sudedamąsias dalis, supilkite tešlą į verdantį vandenį

. Ištirpinkite sviestą, supilkite į tešlą ir gerai išmaišykite. Palaipsniui į tešlą suberkite likusias dvi dalis miltų

REKOMENDUOJAME:  Skanus cukinijų troškinys: tai pirmas dalykas, kurį šią vasarą gaminu iš cukinijų. Sultingas ir spalvingas patiekalas

. Apie 5 min. rankomis minkykite miltus į tešlą. Į tešlą supilkite augalinį aliejų ir vėl kelias minutes minkykite. Atsikratykite lipnumo. Palikite tešlą valandai šiltoje vietoje po maistine plėvele.

Пирожки хрустящие и очень вкусные. Готовлю быстро на сковороде

Norėdami paruošti įdarą, iš konservuotų pupelių nuspauskite skystį. Pupeles sutrinkite šakute, kol jos taps pusiau sutrintos.

Пирожки хрустящие и очень вкусные. Готовлю быстро на сковороде

Į pupelių tyrę smulkiai susmulkinkite žaliąjį svogūną, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite prieskoniais. Svogūną supjaustykite mažais kubeliais

, pakepinkite keptuvėje iki auksinės spalvos, sudėkite į pupeles, stenkitės atskirti nuo aliejaus. Grybus smulkiai supjaustykite, troškinkite keptuvėje tame pačiame aliejuje kaip ir svogūnus

. 15 minučių pakepinkite grybus keptuvėje, sudėkite juos į pupeles ir viską gerai išmaišykite.

Stalo paviršių patepkite aliejumi, išminkykite ant jo tešlą

.

Пирожки хрустящие и очень вкусные. Готовлю быстро на сковороде

Padalykite tešlą į nedidelius gabalėlius. Sukurkite plokštainį storu viduriu ir plonais kraštais, ant paviršiaus dėkite įdarą.

Пирожки хрустящие и очень вкусные. Готовлю быстро на сковороде

Pupeles ir grybus užspauskite tešlos viduje, apverskite paplotėlius siūle į apačią.

Пирожки хрустящие и очень вкусные. Готовлю быстро на сковороде

Į keptuvę storu dugnu su aukštais šonais įpilkite augalinio aliejaus ir įkaitinkite ant šiek tiek aukštesnės nei vidutinės ugnies. Į aliejų dėkite po du paplotėlius ir kepkite nuolat perkeldami juos iš vienos pusės į kitą.

Kepkite paplotėlius, kol taps auksinės spalvos.

Пирожки хрустящие и очень вкусные. Готовлю быстро на сковороде

Iš šios tešlos taip pat galite gaminti pyragėlius su uogiene. Rezultatas – plonos ir traškios tešlos pyragėliai.

Kaip vertinate šį straipsnį?
👍 0 👎 0 Iš viso: 0
0% 👍 0% 👎

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Naudojame slapukus siekdami suasmeninti turinį ir skelbimus, teikti socialinės žiniasklaidos funkcijas ir analizuoti srautą. Taip pat dalijamės informacija apie tai, kaip naudojatės mūsų svetaine su savo socialinės žiniasklaidos, reklamos ir analizės partneriais. View more
Sutinku
Nesutinku