Ananasai yra tradicinis saldus skanėstas, neatsiejamas nuo pasaulio kulinarinės kultūros. Šie lengvi ir traškūs skanėstai, dažnai apibarstyti cukrumi, džiugina savo lengva tekstūra ir auksine spalva. Ananasai dažnai asocijuojasi su šeimos šventėmis, draugiškais susibūrimais ir jaukiais vakarais, kai šeima ir draugai susirenka prie stalo.
Ananasai dažnai patiekiami su puodeliu kvapnios arbatos arba kavos, o dėl lengvumo ir traškios tekstūros šis skanėstas puikiai tinka prie gėrimų. Be
to, šis skanėstas tampa populiarus per Užgavėnių savaitę, kai tradiciškai ruošiami žiemos pabaigą ir pavasario atėjimą simbolizuojantys patiekalai.
Sudedamosios dalys:
- Sudedamosios dalys: Kiaušinis – 1 vnt;
- Pienas – 3 šaukštai;
- Sviestas – 50 g;
- Druska – žiupsnelis;
- Miltai – 300 g.
Ananasų paruošimas:
Kiaušinį sumaišykite su pienu ir ištirpintu sviestu, įberkite druskos ir dalimis suberkite miltus.
Tešlą iškočiokite plonu 1-2 mm storio sluoksniu ir supjaustykite 5 cm pločio juostelėmis. Supjaustykite 4-5 cm kvadratėliais, kiekvieno krašto viduryje padarydami įpjovas
. Trijų kvadratėlių vidurį
patepkite
vandeniu. Kiekvieną kvadratėlį uždėkite ant kito taip, kad kraštai nesikirstų.
Ananasų roželių vidurį užmaukite ant iešmo ir kepkite iš abiejų pusių įkaitintame augaliniame aliejuje, kol taps auksinės spalvos.
Gausite gražų ir neįprastą ananasą.
Tokius ananasus rekomenduojama patiekti su cukraus pudra.