Salotos su marinuotais grybais – nuostabus patiekalas, kuriame dera daržovių šviežumas, vištienos krūtinėlės maistingumas ir nepakartojamas grybų skonis. Šampinjonai, viena populiariausių grybų rūšių, idealiai tinka maisto ruošimui: juos galima marinuoti – taip išsaugomas jų skonis ir aromatas, o gatavam patiekalui suteikiama naujų natų.
Marinuoti grybai ne tik pasižymi sodriu skoniu, bet ir geriau dera su kitais ingredientais, todėl yra puikus įvairių salotų pagrindas.
Istoriškai grybai maisto gamyboje pradėti naudoti dar XVIII-XIX a., o nuo to laiko jie išpopuliarėjo ne tik Europoje, bet ir Rusijoje. Grybų marinavimas tapo tradiciniu jų laikymo būdu, leidžiančiu mėgautis išskirtiniu skoniu net ir žiemą, kai nėra šviežių grybų.
Papasakosime, kaip paruošti salotas su marinuotais
grybais.
Ingredientai: 1:
- Sudedamosios dalys: marinuoti grybai – 300 g;
- Sūris – 200 g;
- česnakas – 2 skiltelės;
- Rūkyta vištienos krūtinėlė – 1 vnt;
- Majonezas;
- Agurkai – 2 vnt;
- bulgariški pipirai – 1 vnt.
Salotų su grybais paruošimas:
Sudėkite rūkytą vištieną ir išdėliokite ją kepimo žiede. Žiedo viduryje galite įdėti stiklinę, taip salotos įgaus įdomesnę formą.
Vištienos sluoksnį patepkite majonezu, ant jo uždėkite griežinėliais supjaustytą agurką. Supjaustytą agurką galite padėti ant popierinio rankšluosčio, kad nusivarvėtų skysčio perteklius.
Agurkų sluoksnį patepkite riebalais, ant jo sudėkite pjaustytus marinuotus
grybus
.
Sūrį sutarkuokite stambia tarka ir sumaišykite su majonezu
. Sūrio masę sudėkite ant grybų sluoksnio, sutrinkite
.
Smulkiai supjaustykite papriką ir uždėkite ją ant sūrio sluoksnio.
Stiklinę išimame iš salotų, prieš išimdami ją švelniai pasukame. Gauname ryškų naujametinį patiekalą šventei.