Saldūs ir sultingi burokėliai: kuo maitinti liepą-rugpjūtį

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Saldūs ir sultingi burokėliai: kuo maitinti liepą ir rugpjūtį, kad derlius būtų puikus Liepa ir

rugpjūtis – svarbus mėnuo burokėliams. Šiuo metu šakniavaisiai aktyviai priauga masės ir formuoja skonį. Nuo to, kaip dabar maitinsite augalus, priklausys derliaus saldumas, tankumas ir tvirtumas.

Ko reikia burokėliams

  • Kalis yra pagrindinis elementas, lemiantis saldumą ir tvirtumą. Dėl jo šakniavaisiai tampa tankūs ir sultingi, padidėja jų sandėliavimo galimybės. Jei jo trūksta, burokėliai tampa vandeningi ir blogai laikosi.

  • Boras padeda išvengti ertmių ir šerdies puvinio. Jei boro nepakanka, šakniavaisiuose gali susidaryti ertmės.

  • Azoto reikia minimaliais kiekiais. Azoto perteklius stimuliuoja gūžių augimą, tačiau mažina skonį ir saldumą.

  • Magnis ir natris padeda augalams geriau įsisavinti maisto medžiagas ir teigiamai veikia skonį.

Kaip šerti

  1. Tręšimas kalio trąšomis
    1 valgomąjį šaukštąkalio sulfato arba kalamagnezijos ištirpinkite 10 litrų vandens. Laistykite augalus po šaknimis drėgnoje dirvoje.

  2. Tręšimas boro rūgštimi
    2 g boro rūgšties (pusė arbatinio šaukštelio) ištirpinkite 10 litrų vandens. Naudokite laistydami arba purkšdami lapus ryte arba vakare.

  3. Pelenų užpilas
    Į 10 litrų vandens įpilkite 1-2 puodelius medžio pelenų ir palikite 24 valandoms. Laistykite tarpueiliais.

  4. Druskos užpilas
    1 valgomąjį šaukštą paprastosios, nejoduotos druskos praskieskite 10 litrų vandens. Naudokite kartą per 2-3 savaites šakniavaisių saldumui padidinti.

  5. Žolelių užpilas
    Dilgėlių ar kitų žolelių užpilą praskieskite vandeniu santykiu 1:10 ir palaistykite augalus. Tai padės sustiprinti burokėlius ir padaryti juos sultingesnius.

REKOMENDUOJAME:  Apdorokite svogūnus ir česnakus po kasimo šia priemone: užkirsite kelias pūvimui ir ligoms

Naudingi patarimai

  • Burokėlius maitinkite tik tada, kai dirva yra drėgna, kad nenudegintumėte šaknų.

  • Neleiskite, kad dirva išdžiūtų arba būtų perlaistyta.

  • Po lietaus ar laistymo išpurenkite tarpueilius, kad geriau patekdavo deguonies.

  • Azoto trąšas tręškite saikingai, kad nepersistengtumėte ir nepakenktumėte šakniavaisiams.

  • Netręškite vėliau nei likus 3 savaitėms iki derliaus nuėmimo.

Apibendrinant

galima pasakyti, kad liepos mėnesio trąšos yra raktas į saldžius, tankius ir gerai išsilaikančius burokėlius. Pakanka augalams duoti kalio, boro ir šiek tiek natrio, kad šakniavaisiai įgautų skonį ir taptų tikrai kokybiški.

Kaip vertinate šį straipsnį?
👍 0 👎 0 Iš viso: 0
0% 👍 0% 👎

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Naudojame slapukus siekdami suasmeninti turinį ir skelbimus, teikti socialinės žiniasklaidos funkcijas ir analizuoti srautą. Taip pat dalijamės informacija apie tai, kaip naudojatės mūsų svetaine su savo socialinės žiniasklaidos, reklamos ir analizės partneriais. View more
Sutinku
Nesutinku