Cukriniai sausainiai yra vienas populiariausių ir lengviausiai paruošiamų saldžiųjų desertų, džiuginančių ir vaikus, ir suaugusiuosius. Šios rūšies sausainiai išsiskiria švelnia tekstūra ir saldžiu skoniu, todėl puikiai tinka įvairioms progoms – nuo švenčių iki paprasto arbatos vakarėlio.
Dažnai cukriniai sausainiai yra įvairių kulinarinių eksperimentų pagrindas, į kurį galima dėti įvairių ingredientų, pavyzdžiui, riešutų, šokolado, prieskonių ar vaisių, o tai atveria neribotas kūrybiškumo galimybes virtuvėje.
Yra daugybė cukrinių sausainių variantų,
kurie
skiriasi priklausomai nuo regionų ir pageidavimų
. papasakosime jums apie paprastą receptą prie
Ingredientai: cukriniai cukrūs:
- Kiaušiniai – 3 vnt;
- Cukrus – 170 g;
- Miltai – 280 g.
Cukrinių sausainių paruošimas:
Į dubenį įmuškite kiaušinius, į tą patį dubenį supilkite cukrų ir plakite mikseriu 7-10 min. iki purios masės
. Į masę dalimis suberkite miltus ir mentele išminkykite tešlą judesiais iš viršaus į apačią.
Ant pergamentu išklotos kepimo skardos dėkite mažus sausainius
.
Kepkite sausainius 180 laipsnių temperatūroje 12-15 minučių.
Paruoštus sausainius galima apibarstyti cukraus pudra. Gaunasi skanūs ir paprasti cukriniai sausainiai.