Zefyras yra vienas iš švelniausių ir lengviausių desertų, užkariaujantis savo lengva tekstūra, minkštumu ir subtiliu skoniu. Šio deserto pavadinimas kilęs iš graikiško „Zefyro” – vakarų vėjo dievo vardo
. Desertas gaminamas iš vaisių ir uogų tyrės, kiaušinio baltymo ir agar-agaro arba želatinos, išplaktų iki vientisos masės. Gaunamas elastingas, bet neįtikėtinai lengvas produktas, kurį mėgsta ir suaugusieji, ir vaikai.
Zefyrai gali būti balti arba spalvoti, su papildomais skoniais ir aromatais – vanilės, uogų, šokolado, karamelės.
Papasakosime, kaip pasigaminti natūralių zefyrų namuose
Sudedamosios dalys: – marmelado milteliai:
- Vanduo – 50 g;
- Cukrus – 300 g;
- uogų tyrė – 250 g;
- agaras – 8 g;
- baltymai – 68 g;
- Citrinos rūgštis – 1 žiupsnelis.
Natūralaus zefyro paruošimas:
Sumaišykite uogų tyrę su vandeniu, 250 g cukraus ir agar-agaru, išmaišykite. Baltymus išplakite mikseriu, palaipsniui supilkite 50 g cukraus ir citrinos rūgštį, išmaišykite iki purios, stabilios masės.
Vyšnių tyrę virkite ant vidutinės ugnies, kol sutirštės, tada supilkite į baltymų masę. Masę atvėsinkite iki 50 laipsnių, greitai supilkite į konditerinį maišelį.
Sudėkite zefyrus ant pergamento ir palikite 1 valandą sustingti.
Gausite skanų natūralų zefyrą. Jį taip pat galima dėti į formą, užpildytą temperuotu šokoladu. Tada gausite šokoladu aplietus zefyrus.