Skanus pasakų tortas. Mano vaikystės receptas: neįtikėtinai skanus ir paprastas.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

„Pasakų pasakos” tortas – tai nuostabus ir universalus skanėstas, kuriame dera turtingi skoniai ir tekstūros. Jis dažnai sulaukia dėmesio ne tik dėl savo skonio, bet ir dėl paprasto paruošimo, todėl yra populiarus pasirinkimas įvairioms šventėms ir šeimos susibūrimams

. Razinos suteikia pyragui saldumo ir švelnumo, o žemės riešutai – traškumo ir lengvo riešutų skonio. Dėl šio tekstūrų kontrasto kiekvienas gabalėlis tampa ypatingas. Kreminė grietinėlė, kuri dažnai naudojama mirkant ir puošiant, suteikia

tortui

lengvo grietiniškumo ir sodrumo

, todėl skonio niuansai darniai dera tarpusavyje

.

Biskvito ingredientai:

  • Kiaušiniai – 4 vnt;
  • druskos – žiupsnelis;
  • Cukrus – 200 g;
  • augalinis aliejus – 80 ml;
  • grietinė – 140 g;
  • Miltai – 230 g;
  • kepimo milteliai – 10 g;
  • Sultenės – 60 g;
  • Mac – 50 g;
  • Žemės riešutai – 100 g.

Kremo putėsių ingredientai:

  • Sudėtis: virintas sutirštintas pienas – 350 g;
  • grietinėlė 33 % – 350 ml;
  • Želatina – 10 g;
  • Vanduo – 60 ml.

Impregnavimo ingredientai:

  • Karštas vanduo – 120 ml;
  • virintas sutirštintas pienas – 1 valgomasis šaukštas.

Ingredientai glazūrai:

  • Šokoladas – 150 g;
  • 33 % grietinėlės – 60 ml.

Torto „Pasaka” paruošimas:

Kiaušinius sumaišykite su druska ir vaniliniu cukrumi, pradėkite plakti mikseriu. Plakant pamažu supilti cukrų, kad kiaušiniai taptų purios baltos masės.

Į kiaušinių masę supilti grietinę ir augalinį aliejų, išmaišyti plaktuvu

REKOMENDUOJAME:  Garsusis šokoladinio pudingo pyragas: tirpsta burnoje. Paprasta ir nebrangu

.

Sudėkite miltus ir kepimo miltelius ir persijokite į kiaušinių masę, kad gautųsi tiršta sausainių tešla

. Padalykite tešlą į 3 lygias dalis, į pirmąją dalį supilkite smulkintus riešutus ir išmaišykite. Tešlą sudėkite į kepimo formą ir palikite 180 laipsnių orkaitėje 15-18 minučių.

Antrąją tešlos dalį sumaišykite su sultenėmis, o trečiąją – su aguonomis. Panašiai kiekvieną sausainį kepkite 180 laipsnių temperatūroje 15-18 min.

Nupjaukite išgaubtą sausainių dalį ir palikite atvėsti. Tuo metu karštame vandenyje ištirpinkite sutirštintą pieną, skirtą mirkyti. Kremui-mousse želatiną atskirai ištirpinkite 60 ml vandens.

100 ml karštos grietinėlės ištirpinkite virtą kondensuotą pieną. Lengvai išplakite 250 ml grietinėlės ir į ją supilkite anksčiau ištirpintą želatiną bei kondensuotą pieną ir grietinėlę, kruopščiai išplakite mikseriu iki vientisos masės.

Tešlos žiede sudėkite tortą, išdėliokite pyragą su aguonomis ir pamirkykite jį kondensuoto pieno tirpale

.

Ant torto supilkite ½ grietinėlės-muso, uždenkite sultenių

pyragu, pamirkykite sultenių pyragą, supilkite ant jo likusią grietinėlės-muso dalį ir uždenkite trečiu pyragu. Būtina pamirkyti ir paskutinį tortą, tortą uždengti plėvele ir padėti į šaldytuvą 7-8 valandoms.

Glajui ištirpinkite šokoladą ir grietinėlę, išmaišykite. Išmirkytą tortą užpilkite šokoladiniu glajumi, aptepkite juo visą deserto paviršių.

Вкуснейший торт “Сказка”. Рецепт из моего детства: невероятно вкусно и просто

Gausite skanų ir neįprastą tortą „Pasaka”.

Вкуснейший торт “Сказка”. Рецепт из моего детства: невероятно вкусно и просто

Papuošimui galite naudoti riešutų, sultenių ir net aguonų likučius.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Naudojame slapukus siekdami suasmeninti turinį ir skelbimus, teikti socialinės žiniasklaidos funkcijas ir analizuoti srautą. Taip pat dalijamės informacija apie tai, kaip naudojatės mūsų svetaine su savo socialinės žiniasklaidos, reklamos ir analizės partneriais. View more
Sutinku
Nesutinku