Šiandien noriu jus nustebinti labai įdomiu marinuotos žuvies receptu. Marinuosiu žuvį plastikiniame butelyje – įdomu, ar ne?

Šis receptas stebina visus mano draugus ir šeimos narius; jie net neįsivaizdavo, kad žuvį galima taip marinuoti. Jį lengva paruošti, o rezultatas – labai skanus.
Sudedamosios dalys:
1. Skumbrė – 2 vnt.
2. Švarus vanduo – 1,5 l.
3. Druska – 3 valg. šaukštai .
4. Cukrus – 1,5 valg. šaukšto.
5. Juodoji arbata – 2 valg. šaukštai.
6. Juodieji pipirai – 10 vnt.
7. Lauro lapas – 2 vnt.
8. Svogūnų lukštai – nuo 3 svogūnų
KAIP GAMINTI:
Šiam receptui naudoju skumbrę. Žuvį išvalau ir nupjaunu galvą.

Virsiu dvi žuvis, tad darau dvigubą marinatą. Į puodą užpilu 1,5 litro švaraus vandens, įberiu druskos, cukraus, arbatžolių, pipirų, įdedu lauro lapą ir svogūnų lukštus.

Keptuvę uždedu ant ugnies, užvirinkite turinį ir virkite marinatą 5 minutes nuo užvirimo momento.

Nukeliu keptuvę nuo ugnies ir leidžiu marinatui visiškai atvėsti. Tada jį perkošiu. Beje, jis tamsiai rudas.
Marinavimui naudoju įprastus 1 litro plastikinius butelius. Jie pakankamai dideli skumbrėms ir lengvai telpa į šaldytuvą.
Nupjaunu butelių dangtelius ir įmetu žuvį. Atvėsusį marinatą perkošiu per smulkų sietelį; man reikia tik skysčio, likusi dalis išpilama į šiukšliadėžę.

Užpildau butelius žuvimi marinatu, uždengiu juos folija ir dedu į šaldytuvą 2 dienoms.

Praėjo dvi dienos, išimu žuvį iš marinato, supjaustau porcijomis ir patiekiu.

Gauta graži auksinė spalva atsiranda dėl marinate esančių arbatžolių ir svogūnų lukštų.
Skumbrė išėjo labai minkšta ir skani, su dūmo skoniu. Žuvies mėgėjams ji patiks! Būtinai paragaukite, tikiuosi, kad jums patiks!

