Šokoladinis pyragas „Imperatorius”. Receptas be maišytuvo: sultingas be mirkymo

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Šokoladinis tortas „Imperatorius” – kulinarinis šedevras, žavintis turtingu skoniu ir gražiu apipavidalinimu.
Šokoladinio torto „Imperatorius” istoriją gaubia paslapties šydas. Yra daugybė šio deserto interpretacijų ir variacijų, kurių kiekviena suteikia savitą atspalvį. Jis dažnai ruošiamas ypatingomis progomis, tokiomis kaip gimtadieniai, jubiliejai ar šventinės vaišės, kai labai norisi save ir artimuosius pradžiuginti kažkuo ypatingu ir nepamirštamu.

Šį tortą gali paruošti kiekviena šeimininkė, nes jis nereikalauja sudėtingų konditerijos įgūdžių.

Papasakosime, kaip paruošti tortą „Imperatorius”.

Biskvitinio torto ingredientai:

  • Miltai – 270 g;
  • Kakava – 60 g;
  • Kepimo milteliai – 1,5 šaukštelio;
  • Kiaušiniai – 2 vnt;
  • Druska – žiupsnelis;
  • Cukrus – 130 g;
  • Augalinis aliejus – 90 ml;
  • Pienas – 200 ml;
  • Kepimo soda – 1,5 šaukštelio;
  • Vanduo – 200 ml.

Kremo ingredientai:

  • Kiaušiniai – 2 vnt;
  • Cukrus – 100 g;
  • Vanilinis cukrus – 10 g;
  • Kukurūzų krakmolas – 40 g;
  • Pienas – 500 ml;
  • Sviestas – 30 g;
  • Juodasis šokoladas – 100 g;
  • maskarponė – 300 g.

Pyrago „Imperatorius” paruošimas:

Miltus, kepimo miltelius ir kakavą persijokite į atskirą dubenį. Kitame dubenyje sumaišykite kiaušinius su druska, cukrumi ir augaliniu aliejumi, plakite, kol smėlio grūdeliai ištirps

. Į mišinį supilkite pieną, išmaišykite. Supilkite birių produktų mišinį, išmaišykite iki vientisos masės

. Supilkite sodos mišinį ir supilkite verdantį vandenį, dar kartą išmaišykite. Supilkite tešlą į 30×40 cm

REKOMENDUOJAME:  Be glitimo. Citrinų debesų pyragas: receptas per 3 minutes - paprastas, lengvas, skanus

kepimo

formą, išklotą pergamentu

. 15 minučių kepkite sausainį 180 laipsnių temperatūroje, tada leiskite jam atvėsti. Kremui puode sumaišykite kiaušinius su vanile ir klasikiniu cukrumi, supilkite krakmolą ir gerai išmaišykite.

Į masę supilkite pieną ir ant vidutinės ugnies pakaitinkite iki sutirštėjimo. Kai sutirštės, virkite dar 30 sekundžių ir nukelkite puodą nuo ugnies.

Į kremą sudėkite sviestą ir šokoladą, išmaišykite iki vientisos masės ir perkelkite į atskirą indą.

Uždenkite indą su kremu besiliečiančia maistine plėvele ir palikite atvėsti.

Išimkite nelygias sausainių dalis ir padalykite juos į dvi vienodas

dalis.

Sumaišykite kremą su maskarpone, kremu aptepkite visus sausainius ir sumontuokite tortą. Torto viršų ir šonus

aptepkite

kremu.

Biskvito atraižas susmulkinkite smulkiais trupiniais

.

Pabarstykite trupiniais torto šonus.

Шоколадный торт “Император”. Рецепт без миксера: сочный без пропитки

Torto viršų taip pat galima papuošti grietinėlės, kakavos ir šokolado likučiais. Rezultatas – saldus šokoladinis tortas „Imperatorius”.

Kaip vertinate šį straipsnį?
👍 0 👎 0 Iš viso: 0
0% 👍 0% 👎

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Naudojame slapukus siekdami suasmeninti turinį ir skelbimus, teikti socialinės žiniasklaidos funkcijas ir analizuoti srautą. Taip pat dalijamės informacija apie tai, kaip naudojatės mūsų svetaine su savo socialinės žiniasklaidos, reklamos ir analizės partneriais. View more
Sutinku
Nesutinku