Vos 15 minučių ir pusryčiai ant stalo!
Orūs spurgos vos per 15 minučių.

Sudedamosios dalys:
riebalų kefyras – 200 ml;
kiaušiniai – 2 vnt.;
cukrus – 160 g;
vanilinis cukrus – 1 pakelis;
augalinis aliejus – 100 ml;
žiupsnelis druskos;
miltai – +- 550 g;
kepimo milteliai – 1,5 šaukštelio;
milteliai, augalinis aliejus.
Paruošimas:
Šluotele sumaišykite kefyrą, kiaušinius, cukrų ir vanilinį cukrų, tada įpilkite druskos ir augalinio aliejaus.
Dalimis suberkite persijotus miltus su kepimo milteliais ir gerai išmaišykite mišinį. Tešla turi būti minkšta ir elastinga.
Iš tešlos formuojame rutuliukus arba pirštelius.
Kepkite įkaitintame augaliniame aliejuje iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Paruoštus spurgus sudėkite ant popierinių rankšluosčių, tada perkelkite į lėkštę ir pabarstykite cukraus pudra.
Skanaus!