Mane mokė kaimynė Kazaška. Tobulos tešlos receptas mantai: ji nesiplėšo ir nelimpa

Ką svarbu žinoti ruošiant mantą? Daugelis žmonių painioja mantą ir koldūnus, tačiau mano, kad šie patiekalai yra vieni. Tačiau reikėtų suprasti, kad manta nuo koldūnų gerokai skiriasi ne tik išvaizda. Skiriasi ir mantų bei koldūnų gaminimo būdai . Ideali mantų tešla gali skirtis nuo tinkamos koldūnų tešlos. Manti reikia gaminti ploną tešlą, kuri neturi plyšti….

Tokius blynus pagal užsakymą kepu jau 30 metų. Paprastas ir labai skanus receptas

Blynai – senovinis patiekalas, žinomas daugeliui tautų. Dažniausiai blynai siejami su rytų slavų istorija. Tiesa ta, kad praeityje, prieš ateinant krikščionybei, slavai garbino pagoniškus dievus. Blynai buvo svarbi apeigų dalis . Kadangi blynas išoriškai buvo panašus į saulę, jis dažnai buvo naudojamas kaip auka deivei Ladai. Taip žmonės išreikšdavo pagarbą deivei ir apraudodavo vaisingumą ….

Taip jis buvo gaminamas sovietinėse valgyklose. Kepti pyragėliai su mėsa ir ryžiais: receptas žingsnis po žingsnio

Kurie pyragai buvo pirmieji kulinarijos istorijoje? Pirmiausia žmonės išmoko kepti mėsos pyragus. Mėsa visuomet buvo svarbus produktas gentims išgyventi. Todėl iškilo šio svarbaus produkto laikymo klausimas. Deja, karštyje mėsa greitai genda, ją reikia skubiai suvartoti. Tačiau ilgainiui žmonės išmoko ruošti tešlą, kurioje laikė pyragus . Tai iš tiesų nepagerino padėties. Tačiau įdarą buvo galima be…

Tingūs bulvių tešlos paplotėliai. Jokių formų – kaip tik tai, ko reikia greitam užkandžiui

Dažniausiai žmonės žino tik apie miltinę tešlą. Ji dažniausiai atsiranda ruošiant kepinius ir kitus miltinius gaminius. Be miltų, dar yra manų kruopos ir krakmolas. Šiais biriais produktais pakeičiami miltai. Manoma, kad manų kruopos ir krakmolas yra sveikesni už miltus . Taip pat verta žinoti, kad tešla gali būti gaminama iš bulvių. Be to, ne iš…

Vartoju 1 puodelį kefyro ir 1 kiaušinį. Taip gamino mūsų močiutės: 2 skanūs pusryčių receptai

Ar ryte valgote pusryčius? Iš tiesų šis rytinis ritualas labai svarbus organizmui. Jei neturėsite įpročio laiku valgyti pusryčius, jau po poros mėnesių jūsų organizmas atmes maistą ankstyvomis valandomis. Dėl šios priežasties kai kurie pusryčius pamirštantys žmonės vėliau rytais nebegali valgyti . Norėdami susikurti įprotį valgyti pusryčius, turėtumėte juos įtraukti į savo rytinius ritualus. Pusryčiai jums…

Mano vyras norėjo tikrų kotletų. Jie patiekiami tik restoranuose: dalinuosi tinkamu receptu

Kotletai, kaip ir dauguma kitų kultinių maisto produktų, buvo mėgstamas daugelio grožio žinovų įkvėpimo šaltinis. Pavyzdžiui, Salvadoro Dali. Tiesa, viename iš savo darbų dailininkas pavaizdavo kotletus. Pažymėtina, kad tame pačiame paveiksle Dali nutapė ir savo žmoną . Dailininko paveiksle žmonai per petį buvo permesti du kepti kotletai. Salvadoras šio kūrinio viziją aiškino meile ir kotletams,…

Blynai „333”. Ploniausi ažūriniai naminiai blynai: tešla ant verdančio vandens

Blyneliai yra ne tik skanūs pusryčiai ar popietės užkandis, bet ir produktas įvairiems eksperimentams. Dažnai blynai yra kulinarų įkvėpimo šaltinis. Tiesa ta, kad blynus galima derinti su daugybe įdarų. Pavyzdžiui, brangiausias blynas kainuoja apie 1000 eurų. Blynų įdarą sudaro triufeliai, kurių gamtoje sunku rasti. Blynų kepimo rekordai taip pat verčia susimąstyti. Pavyzdžiui, aukščiausia blynų krūva…

Skaniau nei sūrio pyragaičiai. Švelnus varškės suflė: tiesiog tirpsta burnoje

Suflė laikomas prancūzišku patiekalu, nes buvo išrastas šioje šalyje. Prancūziškas žodis soufflé reiškia kvėpavimą. Liudvikas XVI mėgo dieną pradėti suflė . Dėl šios asmenybės ir gimė šis receptas . Karalius visuomet pusryčiaudavo su daržovių koše su bešamelio padažu. Tačiau vieną dieną jam nusibodo nuolat valgyti tą patį patiekalą. Todėl Liudvikas liepė virėjui sukurti minkštesnį ir…

Salotos „Grazia”: jomis visada nustebinu savo svečius. Jos praverčia ir darbo dienomis, ir per šventes

Salotos dažnai skirstomos į kelias kategorijas – šventines ir kasdienes. Pirmajai salotų rūšiai priskiriami patiekalai su daugybe ingredientų ir sudėtingais ilgais receptais. Įprastinės salotos paprastai yra lengvos ir jų sudėtyje yra biudžetinių produktų. Toks skirstymas, žinoma, patogus . Tačiau kartais nesinori ruošti daug sudėtingų salotų net ir skambiausioms šventėms. Tokiu atveju į pagalbą ateina universalios…

Dešimtojo dešimtmečio receptas: taip gamindavo kiekvienuose namuose. Tik 350 g maltos mėsos ir visi buvo patenkinti.

Varenyky – tai patiekalas iš virtos tešlos su įdaru viduje. Vareniki labai primena koldūnus ir mantas. Atrodo, kad varenyky yra slaviškas tradicinis patiekalas. Tačiau yra prielaidų, kad pirmieji koldūnai atsirado Turkijoje. Tai buvo pyragai iš virtos tešlos su įdaru. Osmanų imperijoje koldūnai buvo vadinami „dushbara” ir buvo patiekiami turtingose šeimose vakarienei. Pamažu „dushbara” išpopuliarėjo ne…

Skanios žiedinių kopūstų salotos be majonezo. Dukra paprašė, kad gaminčiau jas per visas šventes

Visos kopūstų rūšys yra kilusios iš vieno augalo. Kopūstų veislės buvo išvestos iš skirtingų šio dabar nežinomo augalo dalių. Taip atsirado žiediniai kopūstai, nuo seno vadinami siriškaisiais kalafiorais. Šis kopūstas buvo išvestas iš Viduržemio jūros regiono lapinių kopūstų. Kodėl tuomet kopūstai pavadinti Sirijos vardu? Iš Viduržemio jūros regiono kopūstai pateko į Rytus, o XII a….

Neįtikėtinai skanus. Tokio chačapurio dar niekada negaminote: paprastas ir nebrangus receptas

Yra daug skirtingų chačapuri rūšių. Pavyzdžiui, daugelis žino tik vieną sūrio plokštainį – Adžarijos stiliaus chačapuri. Tačiau iš tiesų kiekviena gruzinų tauta turi savo ypatingą chačapuri rūšį. Taip pat žinomi Panovani, Gurijos stiliaus chačapuri, Imeretijos stiliaus chačapuri ir Mingrelijos stiliaus chačapuri. Svarbiausia, kad šis chačapuri yra sotus ir švelnus. Jis ruošiamas iš mielinės tešlos su…

Šis ingredientas tinka ne tik salotoms. Krabų lazdelių užtepėlės su sūriu: ruošiu pietums, vakarienei ar užkandžiui

Krabų lazdelės yra vienas iš labiausiai aptarinėjamų XX a. pabaigos produktų. Tiesa ta, kad anksčiau krabų lazdelių rinkoje nebuvo. Šis maisto stebuklas atsirado dėl to, kad Japonijoje smarkiai pabrango krabų mėsa. Tuomet vienas verslininkas nusprendė sukurti japonams krabų mėsos analogą – lazdeles iš žuvies mėsos ir riebalų. Produktas pasirodė prieštaringas, tačiau buvo labai populiarus. 1970-1980…

Kinų virėjas pasidalijo paslaptimi. Jei pasinaudosite šia gudrybe, bet kokia žuvis bus aromatinga ir sultinga.

Ruošdami žuvį visada norite, kad ji būtų skani ir sultinga. Deja, ne visada pavyksta pasiekti tokį rezultatą. Ypač jei ruošiate ką tik atitirpintą žuvį. Ji būna puri ir kepant ar kepant gali būti visiškai neskani . Galima sakyti, kad nereikėtų gaminti iš šaldytos žuvies, pirkite tik šviežią žuvį. Tačiau šis būdas ne visada tinka. Šviežia…

Vartoju maltą mėsą ir 1 stiklinę kefyro. Taip gaminu jau daugelį metų: vietoj nuobodžių kotletų užkandžiui

Kotletai yra vienas vertingiausių šiuolaikinės virtuvės patiekalų. Beveik visuose restoranuose galima rasti patiekalų su kotletais. Iš pradžių prancūziškas delikatesas taip išpopuliarėjo pasaulyje, kad dabar daugelis šalių be jo neįsivaizduoja savo maisto krepšelio. Tačiau nuo senų laikų kotletai keitėsi. Iš paprasto šonkaulio su kaulu jie virto malta malta mėsa su prieskoniais. Už tokią kotletų transformaciją dėkinga…

Beliašai mėgsta pūkus. Pardavėja pati pasidalijo šiuo receptu: dabar gaminu tik taip

Vienas iš labiausiai atpažįstamų pirožkų SSRS buvo „belyash”. Tai totorių mėsos pyragas, kuris skyrėsi nuo įprasto kepimo būdo. Pirma,„belyash” dažniausiai kepamas su skyle viduryje, viršuje. Ji reikalinga tam, kad viduje išliktų sultingas įdaras. Antra, belyašiai beveik visada kepami aliejuje. Tokį kepinių kepimo būdą lėmė totorių gyvenimo būdas. Dabar beliašai pradėti kepti ant kiaulienos. Nors anksčiau…

Naminis desertas, kurio niekada nepabosite. Be kepimo: 2 įspūdingi receptai

Desertai yra svarbi daugelio švenčių dalis. Neįmanoma įsivaizduoti šventės be baigiamojo torto ar pyrago . Dažniausiai desertai perkami parduotuvėje, nes dauguma žmonių mano, kad jų paruošimas užima daug laiko. Be to, vyrauja klaidinga nuomonė, kad desertus gali gaminti tik profesionalai . Tačiau skanų desertą gali sukurti kiekvienas. Net jei žmogus anksčiau nėra susidūręs su konditerijos…

Lengviau pasigaminti nei užsisakyti. Spalvingi blynai: receptas, kuris palengvina gyvenimą

Blynai su įdaru visada buvo gero gyvenimo simbolis. Paprastai tokius blynus galėjo sau leisti tik kilmingieji, pavyzdžiui, bojarinai ir didikai. Populiariausias blynų įdaras buvo mėsa. Valstiečiai kepdavo blynus su ne tokiu maistingu įdaru – daržovėmis ir vaisiais. Blynai išeidavo skanūs, tačiau prieš mėsos įdarą buvo nepasiekiami . Šiuolaikiniame pasaulyje tradicija gaminti blynus su įdarais tęsiama….

Naminis grietinės pyragas su abrikosais ir džiovintomis slyvomis. Skanus, švelnus ir maistingas

Daugelis pyragų daugelį metų laikomi kulinariniais šedevrais. Pavyzdžiui, garsieji „Napoleonas” ir „Medovikas” išlieka aktualūs 200-300 metų. Deja, tai galima pasakyti ne apie kiekvieną tortą. Viskas priklauso nuo to, koks skanus ir įsimintinas buvo desertas . Nemažai tortų paliko mūsų virtuvę. Jie neruošiami net gamyklose. Tačiau ne visus tortus galima laikyti pelnytai pamirštais . Yra grietinės…

Nedaug žmonių taip gamina koldūnus, ir veltui. Skanūs koldūnai su neįprastu įdaru

Varenyky – tai tam tikras mantų ir koldūnų analogas, kurį dažnai galima pamatyti parduotuvėse. Paprastai koldūnai parduodami ne tik su mėsos, bet ir su bulvių bei grybų įdarais. Geriau ne pirkti koldūnus, o pasigaminti juos patiems . Faktas tas, kad šaldyti koldūnai iš parduotuvės nebus tokie sultingi kaip naminiai. Parduotuvinio varianto įdaro kiekis taip pat…

Naudojame slapukus siekdami suasmeninti turinį ir skelbimus, teikti socialinės žiniasklaidos funkcijas ir analizuoti srautą. Taip pat dalijamės informacija apie tai, kaip naudojatės mūsų svetaine su savo socialinės žiniasklaidos, reklamos ir analizės partneriais. View more
Sutinku
Nesutinku