Receptas paprastas, bet labai patrauklus ir skanus salotos su kumpiu arba rūkyta dešra, šviežiomis daržovėmis ir žalumynais. Tiesiog pabandykite padaryti vakarienę. Paruošimui jums reikės tokių ingredientų: Paruošimo procesas Agurkai, saldūs pipirai supjaustyti kubeliu. Pomidorai pirmiausia supjaustomi į dvi dalis. Jei pomidorai yra labai sultingi, nuimkite minkštimą arbatiniu šaukšteliu ir supjaustykite daržovę kubeliu. Kumpiai arba rūkyta…
Šį receptą aš visada patariu naujokams virėjams: jis visada pasirodo esąs sėkmingas ir skanus, paruoštas iš paprasčiausių produktų, kuriuos visada turi kiekviena šeimininkė. Paruošimui jums reikės tokių ingredientų: Paruošimo procesas Forma yra padengta pergamentu. Obuoliai nėra valomi ir supjaustomi griežinėliais tiesiai į pelėsį. Kiaušinius sumaišykite su cukrumi ir vanilinu, plakti iki spindesio su maišytuvu. Geriau…
Pomidorų sultyse uždaryti pomidorai yra puikus užkandis, taip pat picos padažas, kitų pomidorų padažų, kuriuos galite pagaminti visą žiemą, pagrindas. Pakanka tik atidaryti tokio darbo stiklainį ir savo nuožiūra galite naudoti pomidorus. Paruošimui jums reikės tokių ingredientų:: Paruošimo procesas Dėl pomidorų sulčių, pasirinkite bet kokius, sultingus pomidorų pomidorus. Bet tie, kurie bus įdėti į sultis,…
Labai paprastas receptas, su kuriuo jūs gaunate labai skanų ir švelnų, smėlio sausainius, kurie gali būti apibarstyti migdolų žiedlapiais ir padaryti bet kokio uogienės sluoksnį. Paruošimui jums reikės tokių ingredientų: Paruošimo procesas Suminkštintas sviestas plakamas druska ir cukrumi, vaniliniu cukrumi arba vanilės ekstraktu. Kiaušinius pertraukia korola iki vienodumo, o į dalis įterpiama į alyvos masę,…
Kotletai laikomi svarbiu šiuolaikinės visuomenės patiekalu. Beveik bet kurio restorano ar kavinės meniu galima pamatyti kotletų . Kotletai atkeliavo tiesiai iš Prancūzijos, šis mėsos gaminys laikomas užsienietišku. Tačiau jis labai paplito slavų tautose. Pavyzdžiui, buvo išrasti nauji kotletų gaminimo būdai. Atsirado Požarskio ir Kijevo kotletai. Kuo skiriasi slaviški ir prancūziški kotletai? Požarskio kotletai, kaip ir…
Paprastai parduotuvių lentynose skumbrės dažniausiai būna lengvai sūdytos. Ši žuvis parduodama kartu su silke. Todėl pirkėjui dažnai iškyla dilema, kokią žuvį imti šventiniam stalui ar vakarienei. Kodėl turėtumėte rinktis skumbrę? Ir ne tik lengvai sūdytą ar rūkytą . Skumbrė turi omega rūgščių ir vitamino D. Šis naudingųjų medžiagų duetas svarbus, nes organizmas atsparus infekcinėms ligoms….
Dabar salotos ruošiamos visur. Jų gausu bet kurioje maisto prekių parduotuvėje. Tačiau ne visos salotos parduotuvėse perkamos greitai ir noriai. Tokią mažą paklausą lemia tai, kad salotos parduotuvėse gaminamos iš prastos kokybės produktų. Patiekalams naudojamas ne itin skanus kokybiškas majonezas . Padažas stipriai veikia skonines savybes. Todėl net ir toks paprastas produktas gali sugadinti salotų…
XX amžiuje sumuštiniai užkariavo pasaulį. Daugumai amerikiečių darbininkų sumuštiniai buvo vienas pagrindinių, o dažnai ir vienintelis dienos užkandis. Didelis darbo krūvis, mažai laiko pietums vertė žmones valgyti neteisingai. Tai nereiškia, kad sumuštiniai 100 % nesveikas maistas. Tai skanus ir paprastas patiekalas, galintis numalšinti alkį. Jis tinka pusryčiams ir užkandžiams. Tačiau nepakeiskite sumuštinių pilnaverčiais pietumis ir…
Vienas naudingiausių ir skaniausių žmonijos išradimų yra pyragai. Šiuo atveju turimi omenyje pyragai daugiskaita. Tiesa ta, kad dideli pyragai atsirado šiek tiek anksčiau nei maži . Tačiau didelis pyragas ne visada buvo patogus didelėje šeimoje. Tradiciškai suaugę vyrai prie stalo sėsdavo pirmieji. Paskui motinos ir kitos vyresnės moterys. Ir tik po to vaikai ir paaugliai….
Norint paruošti skanias ir aromatingas salotas, reikia laikytis kelių taisyklių. Viena dažniausių problemų daugelyje kavinių ir restoranų yra maisto pjaustymas į salotas . Tiesa ta, kad ingredientus reikia pjaustyti kuo vienodžiau. Taip salotose tolygiai pasiskirstys tiek mėsos, tiek daržovių, vaisių ir kitų komponentų skonis. Salotas geriau gaminti ant natūralaus majonezo . Jis suteikia taisyklingesnį naminį…
Apie skumbrės naudą virškinimui ir organizmui iš esmės kalba daugelis mitybos specialistų ir medikų. Šioje žuvyje yra daug naudingų mineralinių medžiagų ir vitaminų. Dėl milžiniškos omega-3 rūgščių koncentracijos ši žuvis yra svarbi vyresnio amžiaus žmonių ir nėščių moterų mitybos racione. Be to, skumbrė turi retai pasitaikantį antioksidantą kofermentą Q10. Jis padeda gerinti virškinimą, stiprina imunitetą…
Biologiniu požiūriu skumbrė yra verslinė ešerių porūšio žuvis. Pasaulyje labiau paplitęs pavadinimas – skumbrė. Skumbrės gyvena tiek Atlanto vandenyne, tiek Juodojoje, Viduržemio, Baltijos ir Barenco jūrose. Skumbrės išpopuliarėjo dėl švelnios mėsos. Be skonio savybių, žuvis turi spektrą naudingų medžiagų, kurios yra unikalios savo rūšiai. Todėl daugelis gydytojų dietologų rekomenduoja ją valgyti sveikatai gerinti. Korėjoje dažnai…
Kokie yra patiekalo ruošimo ritinio pavidalu ypatumai? Iš pradžių verta suprasti, kad suktinukai būna įvairių formų. Tai ir konditerijos gaminys, ir mėsos, ir žuvies, ir net daržovių. Vadinasi, vien kulinarinės fantazijos yra labai daug. Jei nusprendėte gaminti mėsos suktinukus, verta iš karto nustatyti, iš kokios mėsos. Faktas tas, kad vyniotiniui skirta mėsa neturėtų būti sausa,…
Bulvių įdaras visada buvo vienas mėgstamiausių daugelio žmonių patiekalų. Tikriausiai ši meilė bulviniams pyragams atsirado genetiškai. Anksčiau valstiečių šeimos valgydavo daugiausia bulvinius pyragus, nes neturėjo pinigų mėsai ir kiaušiniams. Šią tendenciją buvo galima pastebėti pokario metais ir susikūrus SSRS. Bulvės išgelbėjo daugybę žmonių nuo bado . Nors mitybos specialistai apie bulves dažnai kalba negražiai, negalima…
Vaisių pyragai visada buvo tam tikros rūšies desertas. Ir ne tik vargšams, bet ir turtingiesiems. Žinoma, visuomenės elitas galėjo pasivaišinti pyragais su egzotiškais vaisiais. Pavyzdžiui, populiarūs buvo pyragai su bananais arba persikais . Antroji pyrago rūšis – persikų pyragas, greičiausiai atkeliavo iš Rytų. Būtent Rytų šalių teritorijose auginami persikai. Taigi ten buvo sukurta daug įdomių…
Daugeliui žmonių „Beliaši” žinomas dėl mažų parduotuvėlių turguose ir geležinkelio stotyse, kuriose jis nuolat ruošiamas. Vis dėlto, pirkdami beliašą iš tokių vietų, galite sulaukti nemalonių pasekmių. Deja, sunku žinoti, iš ko tiksliai ruošiamas beliashi . Parduotuvėse gali būti nekokybiškos mėsos, produktų, kurių galiojimo laikas pasibaigęs, ir kitų blogų niuansų. Dėl šios priežasties verta atidžiai rinktis…
Šiandien noriu jus nustebinti labai įdomiu marinuotos žuvies receptu. Marinuosiu žuvį plastikiniame butelyje – įdomu, ar ne? Šis receptas stebina visus mano draugus ir šeimos narius; jie net neįsivaizdavo, kad žuvį galima taip marinuoti. Jį lengva paruošti, o rezultatas – labai skanus. Sudedamosios dalys: 1. Skumbrė – 2 vnt.2. Švarus vanduo – 1,5 l.3. Druska – 3 valg….
Šie sausainiai – tikras žiemos arbatėlių skanėstas. Tešloje esanti citrina suteikia jiems unikalų aromatą. Jam gaminant maistą, virtuvė prisipildo šiltų aromatų, sukuria jaukią atmosferą ir priverčia svajoti apie šiltą pledą, šeimos filmus ir malonų laiką, praleistą su artimaisiais. Šiuos sausainius patiekiu ne tik su arbata, bet ir prie jų paruošiu vyšnių karšto vyno arba kakavos…
Šiandienos meniu rasite suomiško stiliaus marinuotų agurkų, kuriuos jau antrus metus iš eilės gaminu stiklinėmis. Tai labai paprasta ir nereikia sterilizuoti. Šis receptas pasižymi savo paprastumu: nereikia vargti su verdančiu vandeniu, jį pilstyti pirmyn ir atgal. Agurkai išverda greitai, o kiekvieną sezoną stengiuosi jų paruošti kuo daugiau. Paruošimas: Pirmiausia agurkus dvi valandas pamirkau vandenyje. Tada,…
Paprasčiausias būdas konservuoti žoleles yra būtinas kiekvienam namų virėjui. Žoleles galima laikyti kaip padažą stiklainiuose arba užšaldyti kubeliais, kurie puikiai tinka sriuboms ir karštiems patiekalams. Šis priedas padarys maistą skanesnį ir sveikesnį, nes žalumynuose yra daug vitaminų. Susmulkinkite laiškinius svogūnus, šviežią česnaką ir petražoles. Jei norite, įdėkite krapų ir salierų, kurie suteiks dar sodresnį skonį…




















