Liepos 21-ąją vakare, apie 18 val. 30 min., Juodaičių kaime buvo sustabdytas „Volvo V60“ automobilis, kurio vairuotojai alkoholio matuoklis parodė net 2,02 promilės – tai daugiau nei dvigubai viršija ribą, nuo kurios atsakomybė perkeliama į baudžiamojo kodekso ribas. Kaip paaiškėjo, automobilį vairavo Veliuonos kultūros centro direktorė Violeta Grabauskienė. Incidentą patvirtino ir policijos išplatinta įvykių suvestinė….
Pirožki su kopūstais – vienas mėgstamiausių ir populiariausių rusų virtuvės patiekalų, kuris ne tik džiugina savo skoniu, bet ir turi turtingą istoriją. Šie maži, kvapnūs produktai yra namų jaukumo ir rūpesčio simbolis, dažnai asocijuojasi su močiutės stalo šiluma ir svetingumu. Kopūstų paplotėlius galima paruošti bet kokiai progai: nuo kasdienio valgio iki šventinio stalo. Paplotėlių istorija…
Lašišos tartaletė – rafinuotas ir elegantiškas patiekalas, puikiai tinkantis įvairioms šventėms ir kokteilių vakarėliams. Šis lengvas užkandis tapo tikru gastronominiu hitu ir mėgstamu pasirinkimu tiek švenčiant namuose, tiek restoranuose. Pagrindinis tartaletų privalumas – jų universalumas ir galimybė paįvairinti skonį dėl įdaro, o tartletas su lašiša yra klasika, kuri retai palieka abejingų. Tartaletės su lašiša gaminimas…
Salotos su rūkyta vištiena – populiarus patiekalas, dažnai puošiantis šventinius stalus ir jaukius šeimos pietus. Švelnios vištienos, korėjietiškų morkų, graikinių riešutų ir įvairių priedų simbiozė daro šias salotas ne tik skanias, bet ir labai maistingas. Salotos pasižymi sodriu aromatu ir harmoningais skoniais, dėl kurių jas įvertins net išrankiausi gurmanai. Salotos su rūkyta vištiena Rusijoje ir…
Cukriniai sausainiai yra vienas populiariausių ir lengviausiai paruošiamų saldžiųjų desertų, džiuginančių ir vaikus, ir suaugusiuosius. Šios rūšies sausainiai išsiskiria švelnia tekstūra ir saldžiu skoniu, todėl puikiai tinka įvairioms progoms – nuo švenčių iki paprasto arbatos vakarėlio. Dažnai cukriniai sausainiai yra įvairių kulinarinių eksperimentų pagrindas, į kurį galima dėti įvairių ingredientų, pavyzdžiui, riešutų, šokolado, prieskonių ar…
Kefyro pyragas – vienas populiariausių ir mėgstamiausių desertų, kuris traukia savo paprastumu ir neįtikėtinu švelnumu. Kefyro naudojimas kepant ne tik suteikia galutiniam patiekalui daugiau drėgmės ir minkštumo, bet ir ypatingo lengvumo bei oro. Kefyras, kaip fermentuotas pieno produktas, pasižymi puikiomis savybėmis: jis padeda geriau iškilti tešlai. Pyragai ant kefyro gali būti įvairūs: nuo paprastų biskvitinių…
Mėsos pyragai – tai patiekalas, kurį gaubia namų jaukumo ir šeimos šilumos aromatai. Šie nuostabūs gaminiai – tai nedideli pyragaičiai, įdaryti sultingu mėsos įdaru, užimantys ypatingą vietą daugelio tautų kulinarinėje kultūroje.Mėsos pyragaičių istorija siekia tolimą praeitį. Skirtingais laikais ir skirtinguose regionuose pyragaičių įdarą galėjo sudaryti ne tik mėsa, bet ir įvairios daržovės, grybai, žuvis, kiaušiniai…
Salotos su vištiena ir kiaušinių blyneliais – maistingas ir įspūdingas patiekalas, kuriame dera lengvumas ir sotumas, todėl jis puikiai tinka įvairioms progoms: nuo šventinio stalo iki kasdienės vakarienės. Šios salotos išsiskiria ne tik originaliu skoniu, bet ir pateikimo estetika, todėl puikiai tinka bet kokiems patiekalams . Pagrindinis šių salotų komponentas – vištiena, kuri yra baltymų…
„Medovik” – tai klasikinis rusiškas pyragas, išpopuliarėjęs dėl savo unikalaus skonio ir švelnios tekstūros. Šis saldus desertas gaminamas iš medaus plutos, tarp kurios yra švelnaus kremo sluoksniai, dažniausiai iš grietinės arba grietinėlės. Pyragas pasižymi unikaliu saldumo ir lengvo prieskonio deriniu, dėl kurio jis laikomas ne tik gardžiu, bet ir jaukiu skanėstu, puikiai tinkančiu šventiniams susitikimams…
Krabų suktinukas – skanus ir įspūdingas patiekalas, tapęs tikra klasika ant šventinių stalų ir daugelio žmonių kasdieniame valgiaraštyje. Gaminimo paprastumas kartu su ryškiu skoniu ir šio užkandžio universalumu traukia ir patyrusių virėjų, ir pradedančiųjų šeimininkų dėmesį. Šis suktinukas, kurio pagrindą sudaro krabų lazdelės arba krabų mėsa, ruošiamas pridedant įvairių ingredientų. Tai leidžia kurti įvairius variantus…
Šokoladinis pyragas yra klasikinis desertas, kuris savo sodriu, sodriu skoniu ir neįtikėtina tekstūra užkariavo milijonų saldumynų mėgėjų širdis visame pasaulyje. Šis tortas ne tik džiugina akį tamsia, burnoje tirpstančia spalva, bet ir kiekvienu kąsniu panardina į stebuklingą šokolado pasaulį. Šokoladinis tortas gali būti gaminamas įvairaus sudėtingumo – nuo paprasto biskvito iki daugiasluoksnio meno kūrinio, papuošto…
Citrininiai sausainiai – išskirtinis skanėstas, kuriame dera neįtikėtinas lengvumas ir šviežumas. Dėl ryškaus skonio ir aromato bei universalumo jis užima ypatingą vietą konditerijos pasaulyje. Priklausomai nuo recepto ir sudedamųjų dalių, šie sausainiai gali būti ir švelnūs, ir trapūs, ir traškūs . Yra daugybė citrininių sausainių variantų, kurių kiekvienas tradiciniam skanėstui suteikia kažką unikalaus. Pavyzdžiui, į…
Kiaušinių ir svogūnų pirožki yra vienas populiariausių ir mėgstamiausių rusų virtuvės patiekalų, tapęs tikra klasika. Šie pirožki garsėja nuostabiu minkštos tešlos ir sotaus, sotaus įdaro, kurį sudaro virti kiaušiniai ir kepti svogūnai, deriniu. Jie dažnai asocijuojasi su namų jaukumu ir šiluma. Pyragaičių su kiaušiniais ir svogūnais gaminimas yra ne tik skanus, bet ir labai paprastas…
„Medovik” – tai klasikinis rusiškas pyragas, išpopuliarėjęs dėl savo unikalaus skonio ir švelnios tekstūros. Šis saldus desertas gaminamas iš medaus plutos, tarp kurios yra švelnaus kremo sluoksniai, dažniausiai iš grietinės arba grietinėlės. Pyragas pasižymi unikaliu saldumo ir lengvo prieskonio deriniu, dėl kurio jis laikomas ne tik gardžiu, bet ir jaukiu skanėstu, puikiai tinkančiu šventiniams susitikimams…
Naminės mini picos yra ne tik skanios, bet ir labai įdomus kulinarinis kūrinys, kuris gali būti puikus pasirinkimas šeimos vakarienei, draugiškam vakarėliui ar net romantiškam pasimatymui. Joje dera gaminimo paprastumas ir įdarų įvairovė, todėl tai yra universalus patiekalas bet kokiai progai . Naminių mini picų gaminimas yra ne tik kulinarinis procesas, bet ir smagus užsiėmimas….
Pyragas su virintu sutirštintu pienu yra tikras kulinarinis atradimas, kuris savo sodriu skoniu ir nuostabia tekstūra užkariauja saldumynų širdis . Virintas sutirštintas pienas, kuris yra šio pyrago pagrindas, turi nuostabiai sodrų karamelės skonį, todėl yra nepaprastai gardus . Šis saldumas puikiai tinka sluoksniuoti, kad sukurtų unikalų skonį, kurį sunku pamiršti. Tokio pyrago gaminimas nereikalauja ypatingų…
Pieno pyragai atsirado tuose regionuose, kur buvo išvystyta pienininkystė ir buvo galima įsigyti jiems gaminti reikalingų ingredientų. Laikui bėgant pieno pyragų receptai keitėsi ir tobulėjo, atsirado naujų tešlos rūšių ir įdarų . Šiandien yra daugybė šio patiekalo receptų, kurie gali skirtis ingredientų sudėtimi, paruošimo būdu ir išvaizda. Vienu populiariausių laikomas pyrago „Trys pieno” receptas. Pabandykime…
Tortas „Pasakų bučinys” – išskirtinis skanėstas, kuriame dera švelnumas ir lengvumas, traškūs riešutai ir sodraus aromato kavos kremas. Šis desertas ne tik džiugina akį, bet ir pripildo namus jaukumo ir šilumos atmosfera, idealiai tinka šeimos šventėms ar draugiškiems susibūrimams. Tokio torto istorija prasideda nuo klasikinių konditerijos technikų, kai iš plaktų kiaušinių baltymų ir cukraus gaminama…
Populiariausias pasaulyje yra mėsos pyragas. Tiesa ta, kad, pasak istorinių liudijimų, žmonės pirmiausia išmoko kepti mėsą tešloje, o tik paskui į kepinius pradėjo dėti daržoves ir vaisius. Šią prielaidą tikriausiai lėmė tai, kad žmonės stengėsi kuo ilgiau išlaikyti mėsą valgomą. Buvo tikima, kad duona gali apsaugoti kitus maisto produktus nuo gedimo. Be to, mėsa tešloje…
Pirogi – senovinis slaviškas patiekalas, nuo seno tapęs šalies kultūros dalimi. Pirogi dažnai minimi pasakose, kronikose ir kituose šaltiniuose . Svarbus šeimininkų svetingumo veiksnys pagal slavų papročius yra padengtas stalas. Jei ant stalo priešais svečią yra karštų kvapnių pyragų – tai yra pagarbos žmogui viršūnė. Dabar pyragai savarankiškai ruošiami gana retai. Dažniau arbatėlėms žmonės naudoja…