Kotletai yra vienas iš geriausiai pažįstamų patiekalų daugumai žmonių Europoje ir Amerikoje. Tiesa ta, kad 70 % šių žemynų šalių kotletai laikomi tradicine vakariene . Kotletų ateitis gana įdomi . Pirmieji kotletus išrado prancūzai. Vėliau šis patiekalas ilgą laiką buvo modernizuojamas NVS ir Amerikoje. Į mėsą buvo dedama prieskonių, taip pat ji buvo smulkinama ir…
Mes nežinome tikslios mannikos atsiradimo istorijos, tačiau daroma prielaida, kad Rusijoje paplitus manų kruopoms ir atsirado šis patiekalas. Kitose versijose teigiama, kad šeimininkės receptą sužinojo iš keliautojo iš Rytų. Mat Artimųjų Rytų gyventojų pyragas „basbousa” atsirado anksčiau, nei kruopos paplito Rusijoje . Jei namuose turite šiek tiek manų kruopų, būtinai pabandykite pagaminti patiekalą pagal mūsų…
Ne paslaptis, kad sovietinėse valgyklose į kotletus dėdavo duonos. Kai kurie mano, kad taip taupomas maistas. Tačiau paslaptis kitokia, duonos trupiniai, išmirkyti piene, leidžia kotletus padaryti kreminius. Be to, jų konsistencija tampa trupininė, o pats skanėstas – sultingesnis. Duonos reikia tam, kad ji sugertų mėsos sultis, vandenį ir pieną, nes mėsa sugeria tik 10 proc….
Europinė jūrų lydeką gana dažnai sutinkama kulinariniuose receptuose. Ją lengva derinti su daugeliu ingredientų, be to, ją galima gaminti įvairiais būdais . Iš šios žuvies galima pasigaminti gardžios maltos mėsos kotletams, paštetams, troškiniams ir kt. Tai padaryti leidžia švelni žuvies filė konsistencija. Jūrinę lydeką galima kepti orkaitėje, naudojant foliją, kad patiekalas nebūtų sausas. Norint išsaugoti…
XX amžiuje salotos pradėtos ruošti naujai. Virtuvės šefai visiškai nustojo bijoti eksperimentuoti, todėl atsirado nemažai neįprastų patiekalų. Į salotas imta dėti įvairių ingredientų, kurie anksčiau buvo tabu . Pavyzdžiui, XX amžiuje į salotas imta dėti naujų padažų. Jie buvo ruošiami specialiai salotoms . Laikui bėgant salotos užkariavo visą pasaulį. Iš gana brangaus patiekalo salotos tapo…
Paštetas – tai iš mėsos arba žuvies pagaminta pasta. Paprastai paštetai gaminami iš kepenų, filė. Šis patiekalas priklauso mėsos kategorijai, nors jis labai skiriasi nuo mums įprastų delikatesų. Pliusas yra tas, kad paštetai lengvai virškinami skrandyje. Tuo paštetas skiriasi nuo kitų mėsos užkandžių. Atsižvelgiant į tai, paštetai nėra tokie populiarūs. Verta suteikti šansą naminiams paštetams….
Daugelis žmonių žino, kad pyragai būna įvairių formų. Tačiau paprastai daugumai žmonių tortas asocijuojasi su saldžiu desertu. Tokiame deserte būna biskvitiniai pyragaičiai ir kremas. Tačiau išrasti ir mėsos, kepenų tortai. Pagrindinis jų skirtumas – specifika. Kepenų arba mėsos tortas kuriamas kaip užkandis . Kai kurie žmonės tokių tortų neruošia. Kai kas mano, kad kepto ar…
Iki XX a. vidurio saldūs pyragaičiai daugeliui žmonių buvo prabanga. Tiesa ta, kad tortus ir pyragaičius galėjo sau leisti tik turtingi žmonės. Desertus kūrė konditeriai, kurie patys gamino kremus ir sausainius . Tik 1950 m. tortai pradėti gaminti konditerijos fabrikuose. Desertų kaina sumažėjo, o tai turėjo įtakos paprastų žmonių paklausai . Daugelis namų šeimininkių pradėjo…
Sunku įsivaizduoti, kad kadaise žmonija gyveno be įvairių kepinių. Pavyzdžiui, tolimoje praeityje nebuvo bandelių, keksiukų ir keksiukų. Atrodytų, kad šie kepiniai yra tie patys, tik turi skirtingus pavadinimus. Iš tikrųjų visų trijų rūšių kepiniai yra skirtingi. Keksiukas – tai gaminys iš keptos saldžios tešlos. Keksiukai dažniau ruošiami su cukruotais vaisiais ir sultenėmis. Keksiukai – tai…
Cukinija laikoma viena sveikiausių daržovių visame pasaulyje. Tačiau daugelis žmonių nekreipia dėmesio į cukinijų ruošimą ir auginimą. Tiesa ta, kad netinkamai paruošti cukinijų patiekalai gali pasirodyti neskanūs. Cukinijas būtina sumaniai derinti su kitais ingredientais gaminant troškinius, užkandžius ir salotas . Kad nepatektumėte į nemėgstančiųjų cukinijų gretas, verta pasigaminti keletą pagrindinių cukinijų patiekalų. Vienas tokių –…
Kartais iš to, kas liko šaldytuve, reikia pasigaminti užkandžių. Paprastai užkandžiai būna gana paprasti ir niekuo neišsiskiriantys. Pavyzdžiui, klasikiniai sumuštiniai su dešra ir sūriu . Pasirodo, kad paprasčiausi produktai gali suteikti daugiau skonio pojūčių. Reikia tik žinoti, kaip juos tinkamai derinti. Ne visada pagaminti grubiai ir greitai yra geriausias sprendimas. Dėl šios priežasties būtina žinoti,…
Salotas gamina daugybė žmonių visame pasaulyje. Tai vienas populiariausių žmonių patiekalų. Salotos gaminamos gana paprastai, nereikalaujant daug ingredientų. Šie veiksniai tikriausiai ir lemia salotų aktualumą . Po daugelio metų salotos išlaiko savo vietą tarp visų patiekalų. Nuolat kuriamos naujos salotos, jos stebina originalumu . Pakalbėkime apie kelias salotas, kurias galima pasigaminti namuose. Salotų su burokėliais…
Obuolių pyragų istorija prasidėjo nuo neatmenamų laikų. Šis vaisius yra vienas labiausiai paplitusių Žemėje. Todėl jis pirmasis buvo pradėtas naudoti saldiems kepiniams gaminti. Žinoma, pyragai su vaisiais senovės žmones domino mažiausiai. Tačiau vis dėlto obuolių pyragai buvo pradininkai tarp saldžiųjų įdarų . Kiekviena šalis turi savo tradicinį obuolių pyrago receptą . Tai rodo, kad kepiniai…
Mėsa – tai patiekalas, kuris žmonėms aktualus jau milijonus metų. Senovėje australopitekas ir pitekantropas medžiojo dieną ir naktį, kad gautų trokštamą mėsos gabalą savo gentims. Tada žmonės išmoko kepti mėsą . Į mėsą imta dėti prieskonių ir druskos. Dar vėliau į mėsą imta dėti daržovių ir vaisių, atsirado garnyrų. Vėliau turime daugybę patiekalų iš mėsos…
Mėsainiai turėtų būti vadinami mėsos patiekalu su tam tikrais grūdais. Mėsos kukuliai yra rutuliukų formos, nes tai universaliausia šio patiekalo forma. Mėsos kukuliai ruošiami visur įvairiose pasaulio virtuvėse. Pavyzdžiui, mėsos kukuliai mėgstami Anglijoje ir Švedijoje. Pastarojoje šalyje mėsos kukuliai laikomi nacionaliniu patiekalu . Yra daug mėsos kukulių rūšių. Jų sudėtyje yra net mėsos kukuliai. Verta…
Duoniukai – Jungtinėse Amerikos Valstijose itin populiarus konditerijos gaminys. Apie amerikiečių meilę koldūnams žinoma nedaug. Tačiau koldūnų kultas tęsiasi jau apie 50 m. Dažnai koldūnus galima pamatyti ant valdžios pareigūnų. Pavyzdžiui, amerikiečių policijos pareigūnams , kai jie eina tarnybą, įstaigose nemokamai dalijami koldūnai. Tai savotiška duoklė teisėsaugos pareigūnams . Papasakosime apie bulvinių koldūnų kepimo būdą….
Tortai tapo visos žmonijos paveldu. Šie saldūs kepiniai yra meno kūrinys. Autoriniai tortai stebina savo kūrybiškumu ir grožiu. Tačiau toks vertinimas tinka tik konditerių rankomis pagamintiems desertams . Gamykliniai tortai nepasižymi originalumu . Autoriniuose tortuose, priešingai nei pirktiniuose gamykliniuose tortuose, derinama daug kokybiškų ingredientų . Todėl geriau rinktis konditerių tortus. Tačiau tokie tortai yra daug…
Pyragas yra nuostabus patiekalas, nes jį galima paruošti visiškai skirtingais būdais. Kai manome, kad naujų neįprastų pyragų receptų neįmanoma išrasti, atsiranda virėjas, kuris sukuria kažką naujo. XX amžiuje buvo atrasta, kad pyragus galima kepti ne tik orkaitėje. Pyragams kepti imta naudoti orkaitę ir net keptuvę . Pyragų įdarai pradėti ruošti įvairiausiais būdais. Žmonės nutolo nuo…
Prancūzų parfumeriai atliko eksperimentą, kurio metu išsiaiškino, kokie kvapai traukia žmones. Paaiškėjo, kad vienas iš labiausiai viliojančių aromatų daugeliui žmonių yra šviežių kepinių kvapas. Tai nenuostabu, nes jau daugelį amžių žmonija kepa duoną. Duonos kepimas laikomas žmogaus gyvenimo dalimi, nes tai yra įprastos mitybos dalis. Žinoma, yra žmonių, kurie duonos nevalgo. Tačiau jų yra mažiau….
Nereikia nė sakyti, koks populiarus pasaulyje yra Šarlotės pyragas. Šis kepinys, kuris, pavyzdžiui, Europoje laikomas desertu. NVS šalyse, šarlote dažniausiai vadinami pyragai . Pirmą kartą kepti šarlotę pradėta Prancūzijoje. Tačiau kepinys taip patiko užsieniečiams, kad netrukus receptas paplito visame žemyne . Šiandien šarlotę galima laikyti ne tik pyragu . Šis pyragas gana panašus į pyragą,…




















