Tortas „Enchantress” vilioja visus saldumynų mėgėjus, nes pasižymi ne tik puikiu skoniu, bet ir puikia išvaizda. Šis desertas yra vienas iš tų saldžiųjų šedevrų, kurie bet kokią šventę gali paversti tikra kulinarine fiesta.
Minkštų biskvito plutelių ir sodraus kremo derinys daro „Charodeiką” mėgstamiausiu pasirinkimu tiek šventinėms progoms, tiek jaukiems namų susibūrimams.
Vienas iš torto „Charodeika” bruožų – gebėjimas derinti skirtingus skonio akcentus.
Šiame torte puikiai dera biskvito minkštumas ir lengvas citrinos rūgštumas kreme.
Papasakosime, kaip paruošti tortą „Charodeika”
.
Biskvitinio pyrago ingredientai:
- Kiaušiniai – 5 vnt;
- druskos – žiupsnelis;
- cukraus – 100 g;
- augalinis aliejus – 40 g;
- pieno – 40 ml;
- miltai – 120 g;
- rauginimo medžiagos – 1 šaukštelis.
Kremo ingredientai:
- grietinė 20 % – 600 g;
- sutirštintas pienas – 300 g;
- citrinos sultys – 1 valgomasis šaukštas.
Torto „Charodeika” paruošimas:
Kiaušinius su druska išplakame mikseriu iki baltumo, tada supilame cukrų ir plakame 6 min. Į mišinį supilkite augalinį aliejų ir pieną ir toliau plakite, kol susimaišys
. Į mišinį persijokite miltus ir kepimo miltelius ir mentele išminkykite tešlą iš apačios į viršų.
Kepimo
skardą išklokite pergamentu, paskleiskite ant jos tešlą
. 15 minučių kepkite pyragą 180 laipsnių temperatūroje, tada leiskite jam šiek tiek atvėsti. Kremui išplakite grietinę su kondensuotu pienu ir citrinos sultimis
. Padalykite tortą į 3 mažesnius papločius ir kiekvieną aptepkite kremu, sumontuokite tortą. Kremu aptepkite torto šonus ir viršų.
Palikite tortą šaldytuve 12 valandų. Stabilizavus tortą galima papuošti kokoso drožlėmis pagal pageidavimą.