Šaltai marinuota skumbrė yra delikatesas, išsiskiriantis intensyviu skoniu ir išskirtiniu aromatu, traukiantis aukštos kokybės žuvies mėgėjus visame pasaulyje. Šis marinavimo būdas, kai žuvis apdorojama šaltame marinate, išsaugo natūralų skumbrės skonį, o jos tekstūra tampa ypač švelni ir sultinga.
Taip paruošta skumbrė tampa universaliu ingredientu, kurį galima naudoti įvairiuose patiekaluose.
Ją lengva dėti į salotas, naudoti kaip sumuštinių įdarą arba patiekti su bulvėmis ir daržovėmis. Šį delikatesą galima patiekti įvairiais būdais – nuo tradicinio patiekimo su duona ir sviestu iki sudėtingesnių kulinarinių sprendimų.
Sudedamosios dalys:
- Sudedamosios dalys: skumbrė – 3 vnt;
- svogūnai – 2 vnt;
- krapai – 50 g;
- Vanduo – 200 ml;
- obuolių sidro actas 5-6 % – 80 ml;
- Augalinis aliejus – 80 ml;
- Cukrus – 1 valgomasis šaukštas;
- Druska – 1 valgomasis šaukštas;
- lauro lapai – 5 vnt;
- Juodųjų pipirų žirneliai – 1 šaukštelis;
- kalendros sėklos – 1 šaukštelis.
Šaltai rūkytos skumbrės paruošimas:
Žuvį nuimkite nuo galvos ir uodegos, padalykite į porą filė išilgai stuburo, išimkite visus kaulus ir vidurius. Nepamirškite pašalinti juodos plėvelės ir pelekų, kurie lieka ant žuvies ir filė
. Kruopščiai nuplaukite filė po tekančiu vandeniu. Supjaustykite filė dideliais gabalais, svogūną supjaustykite pusžiedžiais.
Smulkiai sukapokite krapus, dubenyje sumaišykite vandenį su obuolių actu. Į formą, kurioje bus marinuojama žuvis, dėkite sluoksnį svogūnų, krapų, suplėšyto lauro lapo, juodųjų pipirų ir kalendros.
Ant svogūnų pagalvės dėkite sluoksnį žuvies
.
Sumaišykite druską ir cukrų, šiuo mišiniu apibarstykite žuvies sluoksnį. Pakartokite svogūnų, krapų, lauro lapų, prieskonių ir žuvies sluoksnius
. Kai visi sluoksniai bus sudėti, pirmiausia į žuvį supilkite augalinį aliejų, tada įpilkite vandens ir acto
.
Palikite žuvį marinuotis šaldytuve uždengtą dangčiu mažiausiai 5 valandoms.
Marinate gausite gardžią aromatingą skumbrę. Skumbrę galima patiekti, pavyzdžiui, su bulvėmis.