„Dangaus tortas” yra nuostabus saldumynas, kuris savo lengvumu ir lengvumu pavergia saldumynų širdis ir protus. Pavadinimas kalba pats už save, nes jo tekstūra iš tiesų primena debesėlius – švelni, lengva ir tirpstanti burnoje. Šis pyragas ant šventinių stalų visada patraukia dėmesį ne tik dėl savo skonio, bet ir dėl įspūdingos išvaizdos
. „Dangaus” pyrago gaminimas – tai ne tik procesas, bet ir tikras ritualas, kurio metu kulinaras gali parodyti savo kulinarinę fantaziją, eksperimentuoti su tekstūromis ir skoniais. Nors tortą gali atrodyti sudėtinga paruošti, ištikimi konditerijos meno mėgėjai patikina, kad rezultatas vertas visų pastangų. Kiekvienas šio deserto kąsnis tarsi apgaubia saldų debesį, palikdamas tik teigiamas emocijas ir norą paragauti dar kartą.
Biskvito ingredientai:
- Miltai – 230 g;
- Vanilinio cukraus – 20 g;
- Cukrus – 50 g;
- Sviestas – 120 g;
- Kiaušinių tryniai – 2 vnt;
- Vanduo – 1 valgomasis šaukštas.
Kremo ingredientai:
- Kiaušinis – 1 vnt;
- Sviestas – 130 g;
- Cukrus – 200 g;
- Krakmolas – 2 šaukštai;
- Pienas – 250 ml;
- uogienė;
- Baltymai – 2 vnt;
- Citrinų sultys – 1 šaukštelis.
„Dangaus” pyrago paruošimas:
Sumaišykite miltus su vaniliniu ir klasikiniu cukrumi, sudėkite sviestą ir trynius, išminkykite tešlą. Į tešlą supilkite vandenį, greitai surinkite ją į vientisą gumulą
. Tešlą sudėkite į kepimo formą, ištepkite dugną ir šonus, kepkite 180 laipsnių temperatūroje 18 minučių. Kremui keptuvėje sumaišykite kiaušinį su sviestu ir pienu
. 150 g cukraus ir krakmolo supilkite į mišinį ir ant vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą. Mišinį lengvai užvirinkite, virkite, kol sutirštės.
Tada sudėkite kremo pagrindą į atskirą dubenį, uždenkite maistine plėvele ir palikite atvėsti. Tortą ištepkite džemu, sudėkite atvėsusį kremą.
Atvėsusį tortą 3-4 valandoms įdėkite į šaldytuvą, iš anksto uždenkite maistine plėvele. Išplakite baltymus su druska iki sodrių putų, tada supilkite į juos cukrų.
Išplakite baltymus su cukrumi ir citrinos rūgštimi iki stabilių viršūnių
.
Baltymų mišinį užtepkite ant pyrago viršaus, tolygiai paskirstykite, mentele suformuokite nedideles viršūnėles.
Rezultatas – erdvus, švelnus „Dangaus” pyragas. Baltyminio pyrago viršų taip pat galite iškepti orkaitėje, šiuo tikslu kepkite jį 160 laipsnių temperatūroje ne ilgiau kaip 10 minučių.