Ilgą laiką Europoje niekas nežinojo apie moliūgą. Ši daržovė buvo aktuali tik Centrinės Amerikos, konkrečiai Meksikos, gyventojams. Šioje šalyje moliūgas yra nacionalinė daržovė, auginama daugiau kaip 5000 metų.
Į Europą moliūgas atkeliavo XVI amžiuje. Nepaisant visų norų auginti šią daržovę, moliūgų ilgai nepavyko pritaikyti prie žemyno klimato sąlygų. Ši daržovė augo tik pietiniuose regionuose
. Šiais laikais su moliūgų auginimu problemų nekyla. Jis auginamas pramoniniu mastu. Papasakosime, kaip iš moliūgo galima pasigaminti gardų troškinį.
Moliūgų apkepo ingredientai:
- Moliūgas – 560 g;
- Pienas – 100 ml;
- Kiaušiniai – 2 vnt;
- Vanilinis cukrus – 1/2 šaukštelio;
- grietinė – 2 šaukštai;
- augalinis aliejus – 2 valg.
Moliūgų apkepo paruošimas:
Išvalykite moliūgą ir išskobkite vidų. Supjaustykite moliūgą mažais gabalėliais ir sudėkite į keptuvę su įkaitintu augaliniu aliejumi.
5 min. kepkite moliūgą ant didelės ugnies. Sumažinkite kaitrą iki vidutinės ir supilkite į moliūgą pieną.
Uždenkite moliūgą dangčiu ir virkite, kol daržovės sugers pieną
. Tuo metu į dubenį įmuškite kiaušinius, sumaišykite su grietine ir vaniliniu cukrumi. Jei moliūgas nesaldus, į mišinį galite įberti paprasto cukraus.
Kiaušinių mišinį supilkite į moliūgą, paskirstydami jį po keptuvės paviršių. Kepkite patiekalą porą minučių ant vidutinės ugnies.
Rezultatas – turime saldų moliūgų apkepą. Tai gana sveiki pusryčiai arba vakarienė visai šeimai.