Svogūnai bus dideli ir sultingi: paprastas šėrimo receptas

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Sodininkas paaiškino, kuo ir kada laistyti svogūnus birželį, kad derlius būtų didelis ir sveikas.

Jūs išmoksite:

  • Kodėl birželis yra labai svarbus svogūnų tręšimui
  • Kokios trąšos sustiprins derlių iki pavasario
  • Kaip pasigaminti trąšų dviem paprastais žingsniais

Norint užauginti didelius ir sveikus svogūnus , reikia juos tinkamai prižiūrėti ir specialiai maitinti, savo eksperto nuomonę išreiškė patyrusi sodininkė, internete vadinama „sodininke iš Odesos“.

Vyriausiasis redaktorius nusprendė išsiaiškinti, kodėl birželis yra kritinis mėnuo svogūnams tręšti ir kurios trąšos duoda geriausius rezultatus.

Ekspertas pastebi : pirmoji vasaros pusė yra aktyvaus augimo laikotarpis, ir viską, kuo svogūną maitinsite dabar, augalas pasisavins kuo daugiau. Nuo liepos mėnesio svogūno vystymasis sulėtėja, ir net geriausios trąšos gali nebeduoti norimo efekto.

„Birželį būtinai reikia atlikti efektyvų, bet paprastą tręšimą. Tai gali padaryti kiekvienas“, – sako sodininkas.

Veiksmingas sodininko receptas: du laistymai – ir stiprūs, sultingi svogūnai

Sodininkas dalijasi patikrintu metodu, kuris padeda užauginti didelius, sultingus, puvimui atsparius svogūnus:

Pirmasis laistymas atliekamas birželio pradžioje.

Naudokite organines trąšas:

  • skystas devyniratukų tirpalas
  • arba granuliuotas vištienos mėšlas
  • arba humuso

Tai skatina plunksnų augimą ir bendrą augalo vystymąsi.

Antras laistymas – po savaitės

Medienos pelenų tirpalas:

  • Užpilkite 1 litrą pelenų 9 litrais verdančio vandens, palikite 2 dienoms
  • tada 500 ml užpilo praskieskite 9 litrais vandens
  • vanduo prie šaknų drėgnoje dirvoje
REKOMENDUOJAME:  Veido kaukių receptai įvairiems odos tipams

Pasak eksperto, toks dviejų etapų maitinimas užtikrins stiprų derlių, taip pat ilgalaikį svogūnų saugojimą be puvinio iki pavasario.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.
Naudojame slapukus siekdami suasmeninti turinį ir skelbimus, teikti socialinės žiniasklaidos funkcijas ir analizuoti srautą. Taip pat dalijamės informacija apie tai, kaip naudojatės mūsų svetaine su savo socialinės žiniasklaidos, reklamos ir analizės partneriais. View more
Sutinku
Nesutinku