Tai kažkas naujo. Šventinis tortas su sviestiniu kremu ir ananasais: žavus nuo pirmo kąsnio

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Tortas su grietinėlės kremu ir ananasais – tai švelnumo, šviežumo ir lengvos egzotikos derinys. Jis žavi nuo pirmojo kąsnio: minkšti pyragaičiai tirpsta burnoje, grietinėlės kremas suteikia aksominę tekstūrą, o ananasų gabalėliai – ryškų, gaivų akcentą.

Šis tortas idealiai tinka tiems, kurie vertina skonių pusiausvyrą – ne per daug prigesintą, bet saikingai saldų, su malonia rūgštele ir tropine gaiva. Dėl ananasų desertas išlieka lengvas ir lengvas, net ir turėdamas tvirtą struktūrą.

Toks pyragas tampa puikiu pasirinkimu gimtadieniams, vasaros atostogoms, arbatos vakarėliams ar romantiškoms vakarienėms. Dėl savo universalumo jis mėgstamas ir suaugusiųjų, ir vaikų.

Biskvito ingredientai:

  • Kiaušiniai – 5 vnt;
  • cukraus – 200 g;
  • druskos – žiupsnelis;
  • pieno – 120 ml;
  • augalinis aliejus – 80 ml;
  • miltai – 200 g;
  • kakavos – 40 g;
  • raugo – 10 g.

Kremo ingredientai:

  • grietinėlė 33 % – 400 ml;
  • grietinė – 300 g;
  • cukraus – 100 g;
  • vanilinio cukraus – 8 g;
  • konservuotų ananasų;
  • graikiniai riešutai;
  • vyšnios.

Torto su sviesto kremu ir ananasais paruošimas:

Sumaišykite miltus su kakava ir kepimo milteliais, kiaušinius sumaišykite su cukrumi ir druska, išplakite iki baltumo. Į mišinį supilkite augalinį aliejų ir pieną ir toliau maišykite

. Į kiaušinių mišinį persijokite miltus, kakavą ir kepimo miltelius ir išminkykite tirštą tešlą. Supilkite tešlą į kepimo pergamentu išklotą skardą ir kepkite 170 laipsnių temperatūroje 25 min.

REKOMENDUOJAME:  Jei išbandysite šį užtepėlę, česnakų ims trūkti. Iš česnakų ūglių gaminamas pikantiškas prieskonis

Iš biskvito išpjaukite tolygų apskritimą naudodami lėkštę arba dangtį. Likusį biskvitą supjaustykite nedideliais gabalėliais

. Kremui sumaišykite cukrų ir grietinėlę ir plakite iki standumo. Į masę supilkite grietinę, suberkite vanilinį cukrų ir viską išmaišykite

. Gilų indą uždenkite maistine plėvele ir kremu patepkite dugną. Kiekvieną biskvito gabalėlį patepkite kremu ir pirmąjį sluoksnį dėkite ant indo dugno.

Biskvito sluoksnį užklokite vyšniomis

.

Panašiai išdėliokite antrąjį sluoksnį, jį uždenkite konservuotais smulkintais ananasais.

Это что-то новое. Праздничный торт со сливочным кремом и ананасами: покоряет с первого кусочка

Susmulkinkite graikinius riešutus ir apibarstykite jais ananasų sluoksnį. Tada sluoksnį ištepkite kremu ir uždenkite apvalią

torto dalį. Tortą sandariai uždenkite maistine plėvele ir 2-3 valandoms padėkite į šaldytuvą. Apverskite indą aukštyn kojomis, išimkite tortą, nuimkite visą maistinę plėvelę.

Это что-то новое. Праздничный торт со сливочным кремом и ананасами: покоряет с первого кусочка

Torto viršų aptepkite kremu ir palikite 15 minučių sustingti šaldytuve.

Это что-то новое. Праздничный торт со сливочным кремом и ананасами: покоряет с первого кусочка

Paruoštą tortą galima aplieti šokoladiniu glajumi arba papuošti vaisiais. Gaunasi gana paprastas, šventinis tortas.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Naudojame slapukus siekdami suasmeninti turinį ir skelbimus, teikti socialinės žiniasklaidos funkcijas ir analizuoti srautą. Taip pat dalijamės informacija apie tai, kaip naudojatės mūsų svetaine su savo socialinės žiniasklaidos, reklamos ir analizės partneriais. View more
Sutinku
Nesutinku