Kepenų vyniotinis – tai apetitą žadinantis užkandis, populiarus rusų virtuvėje ir daugelyje kitų gastronomijos tradicijų. Tai patiekalas, gaminamas iš kepenų (dažniausiai vištienos arba jautienos), kurios supjaustomos griežinėliais ir susukamos į ritinėlį, kartais su įvairiais įdarais. Kepenų vyniotinis išsiskiria ne tik sodriu skoniu, bet ir neįprasta išvaizda, dėl kurios jį patrauklu patiekti ant šventinio stalo.
Kepenų vyniotinio gaminimas – tai kūrybinis procesas, leidžiantis parodyti kulinarinius įgūdžius ir fantaziją.
Taigi kiekviena šeimininkė gali pritaikyti receptą pagal savo pageidavimus ir kulinarines tradicijas.
Ingredientai porai suktinukų:
- Vištienos kepenėlės – 800 g;
- Kiaušiniai – 3 vnt;
- Druska – 1 šaukštelis;
- pipirai – ½ šaukštelio;
- Miltai – 4,5 valg;
- Pienas – 370 ml;
- Sviestas – 30 g;
- Augalinis aliejus – 1 valgomasis šaukštas
Padažo ingredientai:
- Sudedamosios dalys: Majonezas – 200 g;
- grietinė – 200 g;
- česnakas – 4 skiltelės;
- Želatina – 15 g;
- Šaltas vanduo – 60 ml.
Įdaro ingredientai 1 suktinukui:
- Virtus kiaušinius – 3 vnt;
- lydyti sūriai – 2 vnt;
- pakepintos sezamo sėklos – 80 g;
- Majonezas – 2 valg.
Kepenų vyniotinio paruošimas:
Iš kepenų pašalinkite venas, plėvelę ir tulžį, susmulkinkite panardinamuoju trintuvu iki vientisos masės. Į kepenų mišinį įmuškite kiaušinius ir miltus, toliau plakite panardinamuoju mikseriu iki vientisos masės
. Į mišinį supilkite pieną, pagardinkite druska ir pipirais. Taip pat ištirpinkite sviestą ir supilkite jį į kepenų masę, išmaišykite
. Keptuvę patepkite augaliniu aliejumi ir iš abiejų pusių apkepkite plonus blynelius. Padažui vandenį sumaišykite su želatina, palikite išbrinkti
. Tada ištirpinkite želatiną mikrobangų krosnelėje, sumaišykite majonezą ir grietinę. Į padažą suberkite česnako skilteles, į ištirpintą želatiną įdėkite porą šaukštų
. Želatinos masę supilkite į padažą, viską gerai išmaišykite
.
Stalą uždenkite maistine plėvele ir išdėliokite pirmąjį blyną, aptepkite padažu.
3 cm atstumu vienas nuo kito uždėkite antrąjį blyną.
Aptepkite
antrąjį blyną padažu ir tęskite procedūrą.
Pirmiausia blynus aptepkite lydytu sūriu, tada virtais kiaušiniais. Susukite blynus nuo pirmojo krašto, nuo kurio pradėjome formuoti sluoksnį.
Suvyniokite ritinį į maistinę plėvelę ir 3-4 valandoms nusiųskite į šaldytuvą. Per tą laiką iki auksinės spalvos pakepinkite sezamo sėklas
. Nuimkite nuo suktinukų maistinę plėvelę ir aptepkite juos majonezu. Supilkite sezamo sėklas ant stalo ir suvyniokite suktinuką iš visų pusių. Palikite suktinukus šaldytuve 15 minučių.
Iš paprastų produktų gausite skanų originalų patiekalą. Šis kepenėlių suktinukas patiks visiems svečiams.