Bulvinės bulvytės – tradicinis patiekalas, kurį paprasta paruošti ir kuris pasižymi puikiu skoniu. Tai universalus patiekalas, tinkantis pusryčiams, pietums ar vakarienei. Bulvių apkepai paplitę įvairiose pasaulio virtuvėse, tačiau jie ypač populiarūs slavų šalyse, kur bulvės užima svarbią vietą kulinarinėje kultūroje.
Bulvinėms bulvytėms paruošti paprastai nereikia brangių ingredientų ar sudėtingų kulinarinių metodų, todėl jas galima pasigaminti namuose.
Kiekviena šeimininkė į receptą gali įnešti kažką savito, pavyzdžiui, pridėti įvairių prieskonių, žolelių ar tarkuotų daržovių.
Ingredientai: 1:
- Bulvės – 1 kg;
- druskos – 1 šaukštelis;
- miltai – 300 g;
- presuotos mielės – 40 g;
- pienas – 300 ml.
Bulvinių paplotėlių paruošimas:
Mielės praskiedžiamos šiltu pienu ir paliekamos 10-15 min. Nuluptas bulves sutarkuokite stambia tarka ir išspauskite skysčio perteklių, pasūdykite
. Į bulves suberkite miltus, išmaišykite ir supilkite mielių mišinį. Užminkykite tirštą tešlą ir palikite ją po celofanu karštyje 1,5 val.
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, į jį dėkite nedideles porcijas paplotėlių. Vienu šaukštu semkite tešlą, o kitu šaukštu perkelkite ją į keptuvę.
Kepkite kepsnelius ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių, kol taps auksiniai.
Dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nusivarvėtų riebalų perteklius. Bulvines bulvytes galite patiekti su grietine.