Tiesiog sudėkite pomidorus į stiklainį: tik taip juos konservuoju žiemai. Receptas, kuris užkariavo visų širdis.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Pomidorai yra Meksikos nacionalinė daržovė. Ši neįprasta daržovė pirmą kartą buvo auginama šioje šalyje. Tačiau XVI amžiuje pomidorus į Europą atvežė ispanai.

Senovėje pomidorai skyrėsi nuo šiandieninių. Ispaniški pomidorai buvo geltoni ir turėjo pakitusį, saldesnį skonį. Vėliau šia daržove susidomėjo selekcininkai, todėl pomidorų veislių skaičius eksponentiškai išaugo. Šiandien yra apie 9000 pomidorų veislių.

Verta pateikti marinuotų pomidorų receptą, tinkantį skirtingoms veislėms.

Marinuotų pomidorų ingredientai:

  • Druska – šaukštai;
  • Cukrus — 4 šaukštai;
  • Actas 9% – 4 šaukštai;
  • Pomidorai – kiekis 1 litro stiklainyje.

Marinuotų pomidorų paruošimas:

Pomidorus sandariai sudėkite į sterilizuotus stiklainius ir užpilkite verdančiu vandeniu. Palaikykite stiklainius su dangteliais 15 minučių, tada nupilkite vandenį.

Į puodą įpilkite 1 litrą švaraus vandens. Įberkite druskos ir cukraus ir užvirinkite. Į marinatą supilkite actą ir vėl užvirinkite.

Marinatą supilkite į stiklainius su pomidorais ir susukite juos.

Apverskite stiklainį aukštyn kojomis, apvyniokite jį antklode ir palikite stiklainį su pomidorais, kol jis visiškai atvės.

Galutinis rezultatas – paprasti, skanūs marinuoti pomidorai. Šiam receptui nereikia jokių žolelių, svogūnų, česnako ar krienų.

Kaip vertinate šį straipsnį?
👍 0 👎 0 Iš viso: 0
0% 👍 0% 👎

Patiko? Pasidalink! Ačiū.
REKOMENDUOJAME:  Silkę sūdau geriausiu įmanomu būdu: pagal receptą be sūrymo. Ji visada valgoma iš karto
Naudojame slapukus siekdami suasmeninti turinį ir skelbimus, teikti socialinės žiniasklaidos funkcijas ir analizuoti srautą. Taip pat dalijamės informacija apie tai, kaip naudojatės mūsų svetaine su savo socialinės žiniasklaidos, reklamos ir analizės partneriais. View more
Sutinku
Nesutinku