Pomidorai yra Meksikos nacionalinė daržovė. Ši neįprasta daržovė pirmą kartą buvo auginama šioje šalyje. Tačiau XVI amžiuje pomidorus į Europą atvežė ispanai.
Senovėje pomidorai skyrėsi nuo šiandieninių. Ispaniški pomidorai buvo geltoni ir turėjo pakitusį, saldesnį skonį. Vėliau šia daržove susidomėjo selekcininkai, todėl pomidorų veislių skaičius eksponentiškai išaugo. Šiandien yra apie 9000 pomidorų veislių.
Verta pateikti marinuotų pomidorų receptą, tinkantį skirtingoms veislėms.
Marinuotų pomidorų ingredientai:
- Druska – šaukštai;
- Cukrus — 4 šaukštai;
- Actas 9% – 4 šaukštai;
- Pomidorai – kiekis 1 litro stiklainyje.
Marinuotų pomidorų paruošimas:
Pomidorus sandariai sudėkite į sterilizuotus stiklainius ir užpilkite verdančiu vandeniu. Palaikykite stiklainius su dangteliais 15 minučių, tada nupilkite vandenį.

Į puodą įpilkite 1 litrą švaraus vandens. Įberkite druskos ir cukraus ir užvirinkite. Į marinatą supilkite actą ir vėl užvirinkite.
Marinatą supilkite į stiklainius su pomidorais ir susukite juos.

Apverskite stiklainį aukštyn kojomis, apvyniokite jį antklode ir palikite stiklainį su pomidorais, kol jis visiškai atvės.

Galutinis rezultatas – paprasti, skanūs marinuoti pomidorai. Šiam receptui nereikia jokių žolelių, svogūnų, česnako ar krienų.

