Kasmet pasaulyje užauginama apie 60 mln. tonų pomidorų. Ši daržovė iš tiesų yra viena paklausiausių. Iš pomidorų gaminami padažai, pastos ir net sultys. Pomidorai sudaro 60 % pasaulio virtuvės patiekalų
. Pomidorų aktualumą lemia ir jų skanios ryškios spalvos. Tai, kad pomidorai turi daug organizmui reikalingų vitaminų ir mineralinių medžiagų.
Šią daržovę geriau patiekti prinokusią, iš lysvės. Taigi naudos pomidoruose yra daugiau. Verta pasiruošti marinuotų saldžiųjų pomidorų.
Marinuotų pomidorų ingredientai:
- pomidorai;
- česnako – 1 skiltelė stiklainyje;
- kalendros – 1/2 šaukštelio stiklainyje;
- garstyčių sėklų – 1/2 šaukštelio stiklainyje;
- juodųjų pipirų žirnelių – 7 vnt. stiklainyje;
- pipirų grūdelių – 2 vnt. stiklainyje;
- vandens – 1 litras;
- druskos – 1 valgomasis šaukštas;
- cukraus – 6 valg;
- 9 proc. acto – 5 valgomieji šaukštai.
Marinuotų pomidorų paruošimas:
Sudėkite pomidorus į stiklainius ir dangtelius ir sterilizuokite juos orkaitėje arba verdančiame vandenyje. Nuo pomidorų pašalinkite kotelius, kiekvieną pomidorą padalykite pusiau. Pomidorų puseles sudėkite į stiklainius.
Į stiklainį prie pomidorų sudėkite susmulkintą česnaką, kalendrą, garstyčių sėklas, maltus juoduosius pipirus, raudonėlius.
Užpilkite
stiklainį su pomidorais stačiu verdančiu vandeniu, uždenkite dangteliu ir palikite 15 minučių.
Vandenį supilkite į puodą, sumaišykite su cukrumi ir druska. Užvirinkite vandenį, supilkite actą. Tada sūrymą supilkite į stiklainius su pomidorais.
Palikite stiklainius su pomidorais atvėsti, iš anksto apverskite. Gausime skanių saldžių pomidorų žiemai.