Keptos vištienos šlaunelės su kopūstais – paprastas, bet turtingo skonio patiekalas, kuris puikiai tinka šeimos vakarienei ar pietums. Jame dera vištienos mėsos švelnumas ir troškintų kopūstų minkštumas, kurie kepdami įsigeria į prieskonių, vištienos sulčių ir pikantiškų priedų aromatus.
Šis patiekalas puikiai tinka tiems, kurie nori pasigaminti ką nors skanaus be didelio vargo. Minimalus ingredientų kiekis, nesudėtingi gaminimo veiksmai ir puikūs rezultatai – štai dėl ko šis receptas toks populiarus. Vištienos šlaunelės dėl kepimo savo sultyse išlieka sultingos, o kopūstai tampa minkšti ir sotūs.
Kepti kopūstai įgauna ypatingą skonį, kurio negalima išgauti įprastai troškinant
.
Jis įgauna lengvą saldumą, malonią tekstūrą ir tampa puikiu garnyru prie mėsos.
Sudedamosios dalys:
- Vištienos šlaunelės – 6 vnt;
- druskos – ½ šaukštelio;
- maltų juodųjų pipirų – ¼ šaukštelio;
- čiobrelių;
- paprika;
- vištienos prieskoniai;
- džiovintas česnakas;
- kopūstai – vnt;
- kiaušiniai – 4 vnt;
- majonezas.
Padažo ingredientai:
- Jogurtas – 150 ml;
- pomidorų pasta su bazilikais – 100 ml.
Kepto viščiuko su kopūstais paruošimas:
Vištienos šlauneles pabarstykite druska, juodaisiais pipirais, čiobreliais, vištienos prieskoniais ir džiovintais česnakais. Kruopščiai paskirstykite prieskonius ant visų šlaunelių
. Sumaišykite natūralų jogurtą su pomidorų pasta ir aptepkite kiekvieną šlaunelę, sudėkite jas į gilų dubenį. Smulkiai susmulkinkite kopūstus, tolygiai išdėliokite juos ant
kepimo
skardos, pabarstykite druska, paprika ir užpilkite augaliniu aliejumi.
Ant kopūstų sluoksnio sudėkite vištienos šlauneles, aptepkite augaliniu aliejumi ir kepkite po drėgnu pergamentu 200 laipsnių temperatūroje 40 minučių. Į dubenį įmuškite kiaušinius, sumaišykite su majonezu ir
kiaušinių mišiniu užpilkite visą tarpą tarp šlaunelių. Toliau kepkite patiekalą 200 laipsnių temperatūroje 15-20 minučių be pergamento.
Gausite sultingą, aromatingą vištienos šlaunelių ir vištienos patiekalą. Tai puikus būdas išbandyti naują patiekalą vakarienei.