Tokių skanių cepelinų dar nevalgėte: receptą rašykitės iš karto

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

„Neįsivaizduoju savo savaitgalio be lietuviškos virtuvės, tad šiandien jo didenybė cepelinai pas mus“, – anksčiau rašė tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.

Ingredientai:

  • 4 virtos bulvės,
  • 10 žalių bulvių,
  • truputis druskos,
  • 2 šaukštai bulvių krakmolo.

Įdarui:

  • 500 gr maltos mėsos (naudojau kalakutieną),
  • 1 svogūnas,
  • truputis druskos ir pipirų.

Padažas:

  • 1 svogūnas,
  • 200 grrūkytos šoninės,
  • grietinės.

Nuskustos bulvės sutarkuojamos ir nusunkiamos.

Skystis neišpilamas, bet laukiama, kol nusės krakmolas. Tada skystis nupilamas, o krakmolas sudedamas į tarkius.

irtos bulvės sugrūdamos ir sumaišomos su žalių bulvių tarkiu, krakmolu, pasūdoma, gerai išminkoma.

Įdarui pakepinamas smulkintas svogūnas. Malta mėsa maišoma su kepintu svogūnu, druska ir pipirais.

Imama maždaug po 80 g tešlos, išplojama, uždedama įdaro, paplotis sulenkiamas, kraštai gerai užspaudžiami ir daromi pailgi kukuliai.

Jie dedami į verdantį pasūdytą vandenį ir verdami 20 — 25 minutes, atsargiai pamaišant.

Padažui  pakepinami spirgučiai, tuomet sudedami smulkinti svogūnai, pakepinami dar kelias minutes.Į lėkšte dedame cepelinus, dedame šalia grietinės ir užpilame spirgiukais.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.
REKOMENDUOJAME:  Biomedicinos mokslų daktaras Vytautas ABRAITIS: Lietuvą dusinte dusina liga „gabrielius“

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Naudojame slapukus siekdami suasmeninti turinį ir skelbimus, teikti socialinės žiniasklaidos funkcijas ir analizuoti srautą. Taip pat dalijamės informacija apie tai, kaip naudojatės mūsų svetaine su savo socialinės žiniasklaidos, reklamos ir analizės partneriais. View more
Sutinku
Nesutinku