Turkiška vištiena – turtingas ir aromatingas patiekalas, priklausantis turtingai ir įvairiapusiškai turkų virtuvei, garsėjančiai skonių įvairove ir tradiciniais receptais. Turkijos gastronomija garsėja šviežių ingredientų, prieskonių ir iš kartos į kartą perduodamų maisto gaminimo būdų deriniu, sukuriančiu unikalius kulinarinius šedevrus.
Vienas iš tokių šedevrų – vištiena, kepta su įvairiais kvapniais prieskoniais, daržovėmis ir kartais su jogurtu, todėl patiekalas tampa ypač minkštas ir sultingas.
Turkiška vištiena gali būti ruošiama įvairiais būdais: ji gali būti kepama, skrudinama arba troškinama, o naudojant šiam regionui būdingus prieskonius, pavyzdžiui, zirą, papriką ir kalendrą, galima išgauti harmoningą ir sodrų skonį.
Sudedamosios dalys:
- Vištienos filė – 3 vnt;
- Kiaušiniai – 3 vnt;
- miltai – 100 g;
- Sūris – 100 g;
- Riešutai – 20 g;
- Druska – šaukštelis.
Vištienos ruošimas turkiškai:
Vištienos filė padalykite į plonus kepsnelius, paslėpkite po maistine plėvele. Iškeptus vištienos filė kepsnelius pasūdykite ir pabarstykite pipirais
. Kiaušinius suplakite su druska, sumaišykite druską ir miltus. Įmerkite kepsnius iš pradžių į miltus, paskui į kiaušinį
. Kepkite kepsnius keptuvėje su augaliniu aliejumi iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos. Vištieną sudėkite ant pergamentu išklotos kepimo skardos
. Riešutus susmulkinkite peiliu, sūrį sutarkuokite stambia tarka. Apibarstykite kepsnių viršų sūriu ir riešutais
. 180 laipsnių temperatūroje vištieną kepkite 10 minučių.
Vištieną taip pat galite pagardinti mėgstamais prieskoniais, tada ji bus dar kvapnesnė. Riešutams naudokite anakardžius arba graikinius riešutus.
.