Užkandiniai pomidorai – apetitą keliantis ir universalus patiekalas, tapęs neatsiejama kasdienio ir šventinio stalo dalimi. Šie pomidorai patiekiami kaip užkandis: šalti, aromatingi ir dažnai pikantiški. Jie vertinami dėl šviežumo, intensyvaus skonio, paprasto paruošimo ir įvairių variacijų
. Derinami su prieskoniais, česnakais, žolelėmis, sūriu, riešutais ar net mėsos komponentais jie įgauna visiškai naują gastronominį atspalvį.
Užkandiniai pomidorai yra ne tik skanus skanėstas, bet ir tikra kulinarinio kūrybiškumo sritis, kurioje galima eksperimentuoti su įdarais, padažais, prieskoniais ir patiekimo būdais.
Papasakosime, kaip paruošti užkandinius pomidorus.
Ingredientai: 1:
- Pomidorai – 500 g;
- svogūnas – ½ vnt;
- česnakas – 2 skiltelės;
- augalinis aliejus – 2 šaukštai;
- medaus – 2 valg. šaukštai;
- sojų padažas – 2 valgomieji šaukštai;
- citrinos sultys – 2 valg. šaukštai;
- druskos – ½ šaukštelio;
- krapų, petražolių – kelios šakelės.
Pomidorų užkandžių paruošimas:
Pomidorus supjaustykite nedideliais griežinėliais, o svogūnus – ketvirčiais žiedų. Smulkiai supjaustykite žoleles ir sudėkite daržoves į stiklainį sluoksniais – pomidorai, svogūnai, žolelės.
Marinatui sumaišykite augalinį aliejų su sojų padažu ir citrinos sultimis.
Supilkite marinatą
į stiklainį
, uždarykite ir kelis kartus apverskite, šiek tiek pakratykite
.
Įdėkite stiklainį į šaldytuvą bent pusvalandžiui.
Kuo ilgiau pomidorai marinuojami, tuo skanesni jie tampa. Gausite paprastą užkandį, kuris tinka prie mėsos.