Nuostabus patiekalas, tikras skanėstas, kuris tikrai patiks kiekvienam.

Sudedamosios dalys:
- 2 kiaušiniai;
- 250 ml kefyro;
- 1 arbatinis šaukštelis druskos;
- 1 arbatinis šaukštelis cukraus;
- augalinis aliejus;
- 100 g kietojo sūrio;
- 450 g miltų;
- 10 g kepimo miltelių;
- petražolės.
Paruošimas:
- Į gilų dubenį įmuškite du kiaušinius ir gerai išplakite juos šakute. Įpilkite 250 ml kefyro ir 1 arbatinį šaukštelį druskos, gerai išmaišykite. Tada suberkite 1 arbatinį šaukštelį cukraus, 100 g tarkuoto sūrio (prieš tai sutarkuoto stambia tarka) ir 10 g smulkiai supjaustytų petražolių. Dar kartą gerai išmaišykite.
- Įberkite 450 g miltų ir 10 g kepimo miltelių. Tešla bus gana tiršta, geriausia ją minkyti rankomis, pabarstant stalą miltais, kad tešla neliptų.
- Tešlą iškočiokite kočėlu, kol susidarys maždaug 1 cm storio blynas. Peiliu supjaustykite tešlą mažomis juostelėmis.
- Kepkite juosteles keptuvėje įkaitintame augaliniame aliejuje iki auksinės rudos spalvos.
- Iškeptas juosteles sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad pašalintumėte riebalų perteklių. Šios lazdelės yra sultingos, kvapnios ir paruoštos per kelias minutes.

Petražolės patiekalui suteikia pikantiškumo, o sūris juostelėms suteikia neįtikėtino skonio. Paruošiama vos per kelias minutes! Pakvieskite svečius, arbatinukas jau ant stalo . Skanaus arbata!