Svogūnų krekeriai: greitas ir paprastas gavėnios receptas
Šie naminiai svogūnų traškučiai yra tikras išsigelbėjimas tiems, kurie mėgsta traškius kepinius be nereikalingų ingredientų. Receptas neįtikėtinai paprastas: vanduo, svogūnas ir lengvai prieinami prieskoniai sukuria kvapnius, auksinius krekerius, kurie puikiai tinka užkandžiams, sriuboms, salotoms arba kaip parduotuvėje pirktų užkandžių pakaitalas. Juos pagaminti užtrunka vos kelias minutes ir jie puikiai tinka Gavėnios laikotarpiui – be kiaušinių ir cukraus.

Ingredientai (apie 47 lazdelės, apie 320 g)
- Vanduo – 100 ml
- Augalinis aliejus – 70 ml
- Svogūnas – 1 vnt.
- Miltai – apie 250 g
- Kepimo milteliai – 0,5 šaukštelio.
- Druska – 0,5 šaukštelio.
- Džiovinti česnakai – 0,5 šaukštelio.
- Paprika – 1/4 šaukštelio.
Pasiruošimas
1. Paruoškite svogūną
Smulkiai supjaustykite svogūną ir kepkite jį su trupučiu aliejaus, kol taps permatomas ir lengvai auksinės spalvos. Šis kepimas suteikia krekeriams būdingą skonį.
2. Minkykite tešlą
Dubenyje sumaišykite:
- vanduo,
- augalinis aliejus,
- miltai,
- kepimo milteliai,
- druska,
- džiovintų česnakų,
- paprika,
- kepti svogūnai su sviestu.
Minkykite tešlą, kol ji taps minkšta ir elastinga. Jei reikia, įberkite šiek tiek miltų, kad ji neliptų prie rankų.
3. Lazdelių formavimas
Tešlą padalinkite į dvi dalis.
Kiekvieną dalį iškočiokite į ploną stačiakampį lakštą, 3–4 mm storio.
Aštriu peiliu arba kočėlu supjaustykite ilgas juosteles į krekerius.
4. Kepimas
Sudėkite juosteles ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi. Kepkite iki 180 °C (350 °F)
įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių , kol lengvai paruduos.
Pateikimas
Svogūnų traškučiai skanūs tiek šilti, tiek visiškai atvėsę. Jie puikiai dera su sriubomis, salotomis, paštetais, padažais arba tiesiog kaip traškus užkandis.
Su minimaliu ingredientų skaičiumi ir minimaliu laiku turėsite kalną kvapnių, traškių lazdelių, paruoštų valgyti. Lengvas, paprastas ir gardus receptas, kurį tikrai verta įtraukti į savo kulinarinį repertuarą.

