Varškės pyragas – išskirtinis desertas, išpopuliarėjęs dėl savo lengvumo, švelnumo ir nepakartojamo skonio. Pagrindinis šio pyrago ingredientas – varškė, kuri suteikia jam ypatingą tekstūrą ir daro jį lengvesnį už tradicinius sviesto ar grietinės pyragus
.Pagrindinis varškės pyrago privalumas – jo universalumas. Receptą galima keisti atsižvelgiant į asmeninius pageidavimus ir turimus ingredientus. Daugelis konditerių eksperimentuoja pridėdami šviežių vaisių, uogų, šokolado ar riešutų, o tai leidžia sukurti unikalias kompozicijas ir patenkinti įvairius skonio pageidavimus.
Papasakosime, kaip paruošti paprastą varškės pyragą
.
Biskvito ingredientai:
- Kiaušiniai – 4 vnt;
- druskos – žiupsnelis;
- Cukrus – 150 g;
- Varškė – 200 g;
- Sviestas – 100 g;
- Miltai – 200 g;
- Soda – 1 šaukštelis.
Kremo ingredientai:
- Sudedamosios dalys: grietinė – 300 g;
- Virtas sutirštintas pienas – 360 g;
- Sviestas – 50 g.
Varškės pyrago paruošimas:
Kiaušiniai išplakami kartu su vanile ir klasikiniu cukrumi, plakama iki purios baltos masės. Suberiama druska, varškė, ištirpintas sviestas ir viskas išmaišoma
. Į masę supilama kepimo soda ir miltai ir užminkoma švelni biskvitinė tešla. Padalykite tešlą į 3 lygias dalis, kiekvieną dalį atskirai sudėkite į pergamentu išklotą kepimo formą
ir kepkite pyragėlius 180 laipsnių temperatūroje 7-8 minutes. Tada nupjaukite nelygumus ir peiliu suformuokite pyragėlius
. Apkarpas susmulkinkite blenderiu
.
Kremui išplakite grietinę, virintą sutirštintą pieną ir sviestą iki kreminės masės.
Kiekvieną pyragą aptepkite kremu ir surinkite tortą. Torto šonus ir viršų aptepkite kremu ir apibarstykite biskvito trupiniais.
Palikite tortą šaldytuve porai valandų, kad įsigertų ir sustingtų. Gausite lengvą saldų naminį varškės tortą.