„Charlotka” yra garsus obuolių pyragas, kilęs iš Prancūzijos. Tačiau yra įtarimų, kad Charlotka yra daug senesnis, nei manome. Obuolių pyragai buvo populiarūs pasaulio istorijoje beveik nuo pat duonos gaminių atsiradimo. Faktas tas, kad obuoliai yra labiausiai žmonėms prieinamas vaisius. Todėl obuoliai buvo naudojami saldiems kepiniams gaminti.
Tikėtina, kad Charlotka buvo išrasta dar senovės Graikijoje ir Romoje. Tik senovinio pyrago receptas iki šių dienų neišliko
. Dabar Charlotka ruošiama įvairiais būdais. Yra šimtai šio pyrago interpretacijų. Papasakosime, kaip paruošti charlotką su varške
Šarlotės su varške ingredientai:
- Kiaušiniai – 3 vnt;
- Cukrus – 150 g;
- druskos – žiupsnelis;
- Sviestas – 120 g;
- Varškė – 250 g;
- Miltai – 240 g;
- raugas – 1 šaukštelis;
- Obuoliai – 2 vnt.
Varškės šarlotės paruošimas:
Į dubenį su kiaušiniais supilkite druską ir cukrų, plakite, kol smėlio grūdeliai ištirps. Į kiaušinių masę supilkite minkštą sviestą ir varškę, toliau plakite iki vientisos masės.
Į masę persijokite miltus ir kepimo miltelius, mikseriu išminkykite tirštą tešlą
.
Nulupkite obuolius ir supjaustykite plonais griežinėliais
. Kepimo indą išklokite kepimo pergamentu ir paskleiskite tešlą. Ant tešlos sudėkite obuolių skilteles.
Pyragą kepkite 170 laipsnių temperatūroje 45 minutes.
Šarlotę dėl grožio galite apibarstyti cukraus pudra. Gausite švelnų varškės pyragą su obuoliais.