Varškė yra vienas naudingiausių fermentuotų pieno produktų. Varškėje yra daug kalcio ir baltymų. Šie varškės komponentai gali pagreitinti raumenų masės augimą, o tai būtina sportuojantiems žmonėms. Taip pat varškė normalizuoja centrinę nervų sistemą ir padeda sergant širdies ir kraujagyslių sistemos ligomis
. Kai nuolat vartojate varškės patiekalus, galite nesijaudinti dėl aterosklerozės ir streso.
Pakalbėkime apie varškės apkepų receptą
.
Varškės apkepų ingredientai:
- varškės sūris – 200 g;
- kefyras – 500 ml;
- cukrus – 2 valgomieji šaukštai;
- geriamosios sodos – šaukštelis;
- druskos – 1 šaukštelis;
- kiaušinis – vnt;
- miltai – 500 g.
Varškės paplotėlių paruošimas:
Į dubenį sumaišykite varškę su kefyru, įberkite sodos, išmaišykite. Į mišinį suberkite druską ir cukraus kruopas, komponentus sumaišykite.
Į mišinį įmuškite kiaušinį, supilkite dalis miltų, užminkykite šiek tiek lipnią ir minkštą tešlą.
Gautą tešlą palikite po gilia lėkšte 10-15 min.
Tešlą padalykite į dvi dalis, iš kiekvienos dalies suformuokite 4 5-6 mm storio tortilijas. Apkepkite plokštainį keptuvėje su trupučiu augalinio aliejaus.
Kepkite iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies, kol taps auksinės spalvos.
Iškepusias tortilijas galite patepti sviestu. Tai gera alternatyva parduotuvėje pirktoms tortilijoms, galimybė pusryčiams ar užkandžiui.