Vienas universaliausių pusryčių daugumai mūsų šalies gyventojų yra blynai. Tai greitai paruošiami stori blynai, kurių nereikia ilgai minkyti ir kepti. Lėkštes
galima paruošti iš kuklių ingredientų rinkinio. Dažnai pakanka miltų ir kefyro, druskos ir cukraus. Iškepti blynelius pavyks ir su mielėmis, ir be jų.
Tačiau vis dėlto norint gauti skanių purių blynelių, verta žinoti keletą taisyklių. Pavyzdžiui, prieš kepant būtina leisti tešlai pastovėti. Papasakosime apie tai, kaip kepti kepinius ant kefyro.
Kefyro kepsnelių ingredientai:
- kefyras – 500 ml;
- cukraus – valgomasis šaukštas;
- druskos – ½ šaukštelio;
- kiaušinis – vnt;
- miltai – 440 g;
- sodos – ½ šaukštelio.
Kefyro kepsnelių paruošimas:
Į dubenį su šiltu kefyru supilkite granuliuotą cukrų ir druską, maišykite, kol smėlio grūdeliai ištirps.
Labai svarbus dalykas, kefyras turi būti šiltas. Jį galima kaitinti. Priešingu atveju fritatos nebus purios.
Į kefyrą įmuškite kiaušinį, dar kartą išmaišykite
. Į kefyrą suberkite miltus, užminkykite tešlą fritiūrėliams. Pabarstykite tešlą soda ir gerai išmaišykite. Tešla
turi būti gana tiršta, tai taip pat yra raktas į purias bulvytes
Svarbu: po to tešlos nebemaišykite.
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, ant paviršiaus šaukštu dėkite porcijas tešlos. Kepkite kepsnelius iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies, kol taps auksiniai.
Lėkštės taps purios ir minkštos. Jos iškepa greitai, užtenka vos 15 minučių.