Kopūstų paplotėliai yra vienas populiariausių ir mėgstamiausių naminių kepinių. Juose dera minkšta, tampri tešla ir aromatingas troškintų arba šviežių kopūstų įdaras, kartais pridedant morkų, svogūnų, kiaušinių arba grybų.
Ši kepinių rūšis žinoma rusų ir Rytų Europos virtuvėje ir dažnai ruošiama tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui
.
Pirožki gali būti kepti arba skrudinti, o tai turi įtakos jų skoniui ir tekstūrai – kepti pyragėliai būna traškūs, o skrudinti – lengvesni ir minkštesni.
Kopūstų paplotėliai yra sotus ir lengvai paruošiamas patiekalas, kuris puikiai tinka užkandžiams, pietums ar svečiams vaišinti. Juos galima patiekti kaip savarankišką patiekalą arba kaip priedą prie pirmųjų ir antrųjų patiekalų.
Tešlos ingredientai:
- Reikės: ryžių sultinio – 250 ml;
- cukraus – 1 šaukštelis;
- druskos – 1 šaukštelis;
- augalinis aliejus – 2 valg;
- miltai – 400 g;
- žalios mielės – 15 g.
Įdarui skirti ingredientai:
- kopūstai – 300 g;
- svogūnas – 1 vnt;
- pomidorų pasta – 1 valgomasis šaukštas;
- druskos – ½ šaukštelio;
- lauro lapas – 1 vnt.
Kopūstų pyragų paruošimas:
Į šiltą ryžių sultinį supilkite mieles ir cukrų, išmaišykite. Į mieles įberkite druskos ir augalinio aliejaus, supilkite miltus, užminkykite tešlą
. Tešlą suminkykite į bloką, palikite jį po maistine plėvele 1,5 val. karštyje. Įdarui smulkiai supjaustykite svogūną ir pakepinkite jį keptuvėje su augaliniu aliejumi
. Smulkiai supjaustykite kopūstus, sudėkite prie svogūnų, į kopūstus įdėkite lauro lapą, pasūdykite. Kai kopūstai suminkštės, sudėkite pomidorų pastą, ingredientus sumaišykite.
Užminkykite tešlą ir padalykite ją į nedidelius ritinėlius
.
Kiekvieną gabalėlį suvyniokite į plokštainį ir sudėkite į juos įdarą, užspauskite tešloje.
100-150 ml augalinio aliejaus įkaitinkite keptuvėje
.
Dėkite paplotėlius į aliejų siūle žemyn ir kepkite iš abiejų pusių, kol paruduos.
Gausite aromatingus minkštus kopūstų paplotėlius be kiaušinių ir pieno. Tai puikus būdas pasigaminti pyragėlių turint mažą biudžetą.