Žuvį pagal šį receptą ruošiu jau 30 metų. Visa šeima man dėkoja už tokį gardumą

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Europinė jūrų lydeką gana dažnai sutinkama kulinariniuose receptuose. Ją lengva derinti su daugeliu ingredientų, be to, ją galima gaminti įvairiais būdais

. Iš šios žuvies galima pasigaminti gardžios maltos mėsos kotletams, paštetams, troškiniams ir kt. Tai padaryti leidžia švelni žuvies filė konsistencija. Jūrinę lydeką galima kepti orkaitėje, naudojant foliją, kad patiekalas nebūtų sausas. Norint išsaugoti žuvies skonį ir aromatą, ji kepama kiaušinio plakinyje. Kitas būdas – kepimas apvoliojant džiūvėsėliuose. Pastarąjį gaminimo variantą šiandien išbandysime savo virtuvėje.

Žuvies ingredientai:

  • jūros lydekos – 800 g;
  • burokėliai – vnt;
  • morkos – vnt;
  • svogūnas – vnt;
  • pomidorų pasta – valgomasis šaukštas;
  • miltai;
  • sviestas;
  • augalinis aliejus;

Žuvies paruošimas:

Žuvį išvalykite ir nuplaukite. Supjaustykite porcijomis. Perkelkite į gilų indą, įberkite druskos ir juodųjų pipirų. Jei norite, žuvį galite pagardinti prieskoniais.

Готовлю рыбу по этому рецепту уже 30 лет. Вся семья благодарит за такую вкуснятину

Išmaišykite ir palikite marinuotis 20 min.

Į keptuvę įpilkite augalinio aliejaus. Žuvį pamirkykite miltuose ir siųskite kepti. Kepkite iš abiejų pusių, kol paruduos.

Готовлю рыбу по этому рецепту уже 30 лет. Вся семья благодарит за такую вкуснятину

Žuvis dar žalia, kuriam laikui išimkite ją iš keptuvės. Supjaustykite

svogūnus ir sutarkuokite morkas stambia tarka. Ištepkite keptuvę sviestu ir sudėkite į ją paruoštus ingredientus. Įberkite druskos. Kepkite, kol suminkštės

. Burokėlius sutarkuokite smulkia tarka ir taip pat suberkite į keptuvę. Sudėkite pomidorų pastą, išmaišykite. Trumpai pakepinkite.

Готовлю рыбу по этому рецепту уже 30 лет. Вся семья благодарит за такую вкуснятину

Supilkite stiklinę vandens. Įberkite druskos ir kelis žirnelius raudonėlio pipirų

REKOMENDUOJAME:  Jis bus kaip naujas - iš vidaus ir iš išorės. Greitas būdas išvalyti lygintuvą

. Dabar ant viršaus sudėkite žuvį, šiek tiek įspausdami ją į susidariusį padažą. Uždenkite dangčiu ir troškinkite 10-15 minučių, tada apverskite, sudėkite lauro lapus ir vėl uždengę dangčiu troškinkite 5-7 minutes.

Готовлю рыбу по этому рецепту уже 30 лет. Вся семья благодарит за такую вкуснятину

Paruošę palikite po dangčiu 15 minučių.

Готовлю рыбу по этому рецепту уже 30 лет. Вся семья благодарит за такую вкуснятину

Žuvis paruošta, galite patiekti su bet kokiu garnyru. Gero apetito!

Kaip vertinate šį straipsnį?
👍 0 👎 0 Iš viso: 0
0% 👍 0% 👎

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Naudojame slapukus siekdami suasmeninti turinį ir skelbimus, teikti socialinės žiniasklaidos funkcijas ir analizuoti srautą. Taip pat dalijamės informacija apie tai, kaip naudojatės mūsų svetaine su savo socialinės žiniasklaidos, reklamos ir analizės partneriais. View more
Sutinku
Nesutinku