Daugiau jokių įprastų bulvinių blynų. Receptas iš mano vaikystės: skanūs bulvių kotletai

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Apklausos rodo, kad kotletai mėgstami visame pasaulyje. Tai vienas perkamiausių patiekalų restoranuose ir kavinėse. Net jei paimtume greito maisto restoranus kaip pavyzdį, matome kotletų aktualumo tendenciją. Paprastai jie dedami į mėsainius ir pita duoną.

Jau seniai visus stebina kotletai be mėsos. Jie ruošiami naudojant sojų mėsą arba alternatyvias žaliavas. Šie kotletai skoniu skiriasi nuo mėsos kotletų.

Pagal vegetarų rekomendacijas geriau gaminti daržovių kotletus. Jie yra turtingesni už soją. Beje, tokie kotletai tinka net ir ne veganams.

Mes jums pasakysime, kaip gaminti bulvių kotletus.

Ingredientai:

  • bulvės – 700 g;
  • svogūnas – 1 vnt.;
  • malta mėsa – 200 g;
  • kiaušiniai – 2 vnt.;
  • krapai – pundelis;
  • druska – 1 šaukštelis;
  • malti juodieji pipirai – 1/3 šaukštelio;
  • miltai – 2 šaukštai.

Gaminimo procesas:

Bulves nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka. Iš bulvių išspauskite skysčio perteklių ir sudėkite jas į gilų indą.

Smulkiai supjaustykite svogūną ir suberkite į bulvių mišinį. Į mišinį suberkite faršą ir susmulkinkite krapus. Kiaušinius sumuškite ir padalinkite į trynius ir baltymus, trynius sudėkite tiesiai į bulves ir maltą mėsą.

Į ingredientus suberkite druską, pipirus, miltus ir išmaišykite iki vientisos masės. Sūdytus baltymus išplakti iki purumo ir atsargiai įmaišyti į faršą.

Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir šaukštu išdėliokite kotletus ant paviršiaus.

Apkepkite kotletus iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.
Naudojame slapukus siekdami suasmeninti turinį ir skelbimus, teikti socialinės žiniasklaidos funkcijas ir analizuoti srautą. Taip pat dalijamės informacija apie tai, kaip naudojatės mūsų svetaine su savo socialinės žiniasklaidos, reklamos ir analizės partneriais. View more
Sutinku
Nesutinku