Sėkmingas receptas iš pirmo karto. Cukinijos skanesnės už mėsą: neįtikėtinai paprasta

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Cukinija nėra daugelio žmonių mėgstama daržovė. Tik nedaugelis žmonių mėgsta cukiniją kaip atskirą produktą ar garnyrą ant stalo. Veltui, nes cukinijas galima skaniai paruošti.

Be to, ši daržovė turi spektrą organizmui būtinų naudingų vitaminų ir mineralų

. Cukinijose yra daug vitaminų B1, B2, B9, A, E ir PP. Didelė vitaminų sankaupa pastebima tik kai kuriuose vaisiuose, kurių ne sezono metu lentynose nebūna

. Todėl verta pamilti cukinijas ir išmokti jas tinkamai paruošti.

Cukinijų kotletų ingredientai:

  • cukinija – vnt;
  • bulvės – 2 vnt;
  • morkos – vnt;
  • suluguni sūris – 100 g;
  • žaliųjų svogūnų – ryšulėlis;
  • kiaušiniai – 2 vnt;
  • druskos – žiupsnelis;
  • juodųjų pipirų – žiupsnelis;
  • česnako – 1 skiltelė;
  • manų kruopos – 2 šaukštai. l.

Padažo ingredientai:

  • grietinė – 2 valg;
  • majonezo – 2 valg;
  • maltos rūkytos paprikos – 2 šaukšteliai;
  • džiovintų česnakų – 2 šaukšteliai.

Cukinijų kotletų paruošimas:

Cukiniją susmulkinkite ant tarkos, išimkite į sietelį, kad nutekėtų skysčio perteklius. Nuluptas bulves taip pat susmulkinti stambia tarka

. Bulves išspausti iš skysčio, perkelti į atskirą dubenį. Morkas smulkiai sutarkuoti, sumaišyti su išspaustomis cukinijomis ir bulvėmis

. Suluguni sūrį

sutarkuoti

stambia tarka, susmulkinti žaliąjį svogūną, perkelti į daržovių masę. Į daržoves įmuškite kiaušinius, įberkite druskos, juodųjų pipirų ir manų kruopų.

Удачный рецепт с первой попытки. Кабачки вкуснее мяса: невероятно просто

Smulkiai supjaustykite česnako skiltelę, sudėkite ją į dubenį, sumaišykite visus ingredientus iki vientisos masės. Palikite mišinį po maistine plėvele 20 minučių, kol manų kruopos išbrinks.

REKOMENDUOJAME:  Blynai "333". Ploniausi ažūriniai naminiai blynai: tešla ant verdančio vandens

Удачный рецепт с первой попытки. Кабачки вкуснее мяса: невероятно просто

Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek augalinio aliejaus. Iš daržovių masės suformuokite rutuliukus, sudėkite juos ant keptuvės

. 3-4 minutes iš kiekvienos pusės kepkite kotletukus ant vidutinės ugnies.

Удачный рецепт с первой попытки. Кабачки вкуснее мяса: невероятно просто

Tada kotletus sudėkite į kepimo formą, kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 20 minučių. Tuo metu padažui sumaišykite grietinę ir majonezą, maltą rūkytą papriką ir džiovintą česnaką, išmaišykite.

Удачный рецепт с первой попытки. Кабачки вкуснее мяса: невероятно просто

Gaunasi puikus cukinijų patiekalas su paprastu padažu. Šiuos kotletus galima valgyti atskirai arba kartu su garnyru – bulvių koše.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Naudojame slapukus siekdami suasmeninti turinį ir skelbimus, teikti socialinės žiniasklaidos funkcijas ir analizuoti srautą. Taip pat dalijamės informacija apie tai, kaip naudojatės mūsų svetaine su savo socialinės žiniasklaidos, reklamos ir analizės partneriais. View more
Sutinku
Nesutinku