Svečiai iš Armėnijos mane mokė. Šį cukinijų receptą ruošiu 3-4 kartus per savaitę ir jos nenusibosta.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Plokštainiai yra viena iš kepinių rūšių. Ši duona naudojama kaip garnyras Rytų ir Azijos šalyse. Batonas ir ruginė duona, t. y. duonos kepalai, nėra aktualūs Armėnijos ir Gruzijos gyventojams.

Tikriausiai polinkis kepti plokštainį susijęs su šių šalių geografine padėtimi.

Pavyzdžiui, virėjai į lavašą įvynioja daržoves ir mėsą, kad būtų patogu valgyti. Armėnai plokštainį naudoja ir mėsos produktams valgyti.

Verta išmokti patiems pasigaminti skanių cukinijų plokštainio kepinių.

Cukinijų plokštainio ingredientai:

  • Sudėtis: cukinija – vnt;
  • bulvės – vnt;
  • svogūnas – gabalėlis;
  • Druska – žiupsnelis;
  • krapų – ryšulėlis;
  • Paprikos – vnt;
  • Kiaušiniai – 3 vnt;
  • raugas – 8 g;
  • Pienas – 250 ml;
  • Miltai – 150 g.

Cukinijų pyragaičių paruošimas:

Bulves nulupkite ir kartu su cukinija sutarkuokite stambia tarka. Daržovių mišinį palikite dubenyje, kad išsiskirtų sultys

. Atskirame dubenyje plaktuvu įmuškite kiaušinius, į kiaušinių masę pamažu supilkite pieną. Į mišinį persijokite miltus ir kepimo miltelius ir suminkykite skystą tešlą

. Rankomis išspauskite sultis iš bulvių ir cukinijų mišinio.

Nuluptą saldžiąją papriką supjaustykite mažais kubeliais, krapus susmulkinkite, svogūną supjaustykite smulkiais tarkuotais dantukais.

Svogūną, papriką ir krapus sudėkite į tešlą, išmaišykite.

Гости из Армении научили. Этот рецепт кабачков готовлю 3-4 раза в неделю и не надоедают

Nepamirškite pasūdyti tešlos, keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Į keptuvę perkelkite porą samtelių tešlos, tolygiai paskirstykite ant dugno

. Ant vidutinės ugnies kepkite plokštainį iš abiejų pusių po 3 minutes.

REKOMENDUOJAME:  Daugiau jokių ryžių. Skanūs mėsos kukuliai padaže: taip juos gamindavo mano senelė

Гости из Армении научили. Этот рецепт кабачков готовлю 3-4 раза в неделю и не надоедают

Tą pačią procedūrą pakartokite su likusiu tešlos kiekiu.

Гости из Армении научили. Этот рецепт кабачков готовлю 3-4 раза в неделю и не надоедают

Iš paprastų ingredientų gausite puikius plokštainius. Šiuos plokštainius galima patiekti su kebabu arba valgyti atskirai.

Kaip vertinate šį straipsnį?
👍 0 👎 0 Iš viso: 0
0% 👍 0% 👎

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Naudojame slapukus siekdami suasmeninti turinį ir skelbimus, teikti socialinės žiniasklaidos funkcijas ir analizuoti srautą. Taip pat dalijamės informacija apie tai, kaip naudojatės mūsų svetaine su savo socialinės žiniasklaidos, reklamos ir analizės partneriais. View more
Sutinku
Nesutinku