Tinginių įdaryti kopūstai grietinės ir pomidorų padaže. Biudžetinė vakarienė visai šeimai: paprastas ir skanus receptas

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Įdaryti kopūstai yra neįprastas patiekalas, nes jį gaubia daugybė mitų. Pavyzdžiui, yra legenda apie įdarytų kopūstų pavadinimą. Jis atsirado XVIII a., tarsi veikiamas prancūzų virtuvės. Tiesa, Prancūzijoje esą vietoj maltos mėsos kopūstai buvo vyniojami į balandžių mėsą. Žinoma, tai paprasčiausias prasimanymas, kuriuo juokaudavo praeities diduomenė

. Balandėliai išpopuliarėjo dėl lengvo gaminimo, sultingumo ir sotumo. Į kopūsto lapą įvyniota mėsa stebino Baltarusijos, Lenkijos, Lietuvos ir kitų NVS šalių gyventojus. Receptas pasiekė net vokiečius, kur buvo vadinamas „kopūstų suktinukais”

. Paruoškime vakarienei tingus įdarytus

kopūstus

grietinės ir pomidorų padaže.

Ingredientai: 1:

  • Sudedamosios dalys: Įdaryta mėsa – 700 g;
  • Svogūnas – 1 vnt;
  • Morkos – 1 vnt;
  • Jaunas kopūstas – 300 g;
  • ryžiai – 150 g;
  • Druska – ½ šaukštelio;
  • Augalinis aliejus – 4 šaukštai.

Padažo ingredientai:

  • Sudedamosios dalys: grietinė – 200 g;
  • Vanduo – 200 ml;
  • Pomidorų pasta – 2 šaukštai;
  • Druska – žiupsnelis.

Paruošimas:

Svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais, morką sutarkuokite stambia tarka. Keptuvėje augaliniame aliejuje pakepinkite svogūnus ir morkas, kol suminkštės

. Smulkiai susmulkinkite kopūstus, sudėkite prie svogūnų ir morkų, troškinkite 5 min. be dangčio. Išvirkite ryžius ir sumaišykite juos su malta mėsa

. Į maltą mėsą suberkite kopūstus ir daržoves, pasūdykite ir rankomis gerai išmaišykite.

Ленивые голубцы в сметанно-томатном соусе. Бюджетный ужин для всей семьи: простой и вкусный рецепт

Iš maltos mėsos suformuokite nedidelius rutuliukus, sudėkite juos į kepimo formą.

REKOMENDUOJAME:  Greitas ir skanus morkų pyragas. Kartą paragavę, gaminsite jį amžinai

Ленивые голубцы в сметанно-томатном соусе. Бюджетный ужин для всей семьи: простой и вкусный рецепт

Padažui grietinę sumaišykite su vandeniu ir pomidorų pasta, druska.

Padažą supilkite į maltos mėsos kukulius, kepkite 180 laipsnių temperatūroje 50 minučių.

Ленивые голубцы в сметанно-томатном соусе. Бюджетный ужин для всей семьи: простой и вкусный рецепт

Po kepimo rekomenduojame įdarytus kopūstus pabarstyti žaliaisiais svogūnais.

Ленивые голубцы в сметанно-томатном соусе. Бюджетный ужин для всей семьи: простой и вкусный рецепт

Pasirodo, tai bus biudžetinė vakarienė visai šeimai.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Naudojame slapukus siekdami suasmeninti turinį ir skelbimus, teikti socialinės žiniasklaidos funkcijas ir analizuoti srautą. Taip pat dalijamės informacija apie tai, kaip naudojatės mūsų svetaine su savo socialinės žiniasklaidos, reklamos ir analizės partneriais. View more
Sutinku
Nesutinku