Šiais laikais mažai kas negamina čeburekų. Tai galima padaryti gana greitai, ir tai pasirodys skanu.
Ingredientai:
- miltai – 250 g;
- vanduo – 125 ml;
- druska – ½ šaukštelio;
- augalinis aliejus – 2 šaukštai.
Užpildo ingredientai:
- jautiena – 200 g;
- svogūnas – 1 vnt .;
- augalinis aliejus – 1 valgomasis šaukštas;
- vanduo – 2 šaukštai;
- druska – ½ šaukštelio.
Gaminimo procesas:
Dubenyje su miltais sumaišykite vandenį, druską ir augalinį aliejų, gerai išminkykite ir suformuokite bandelę. Palikite tešlą po celofanu šiltoje vietoje 30-40 minučių.
Įdarui svogūną per mėsmalę sutriname kartu su jautiena. Į mišinį supilkite augalinį aliejų ir vandenį, įberkite druskos ir sumaišykite ingredientus.
Padalinkite tešlą į 6 lygias dalis ir suformuokite nedidelius paplotėlius. Palikite pyragus po celofanu 15 minučių.
Papločius iškočiokite apvaliais 15-17 cm skersmens sluoksniais, ant kiekvieno sluoksnio dėkite faršo, įdaro neatidėkite 1-2 cm iki krašto.
Uždenkite įdarą tešlos viduje, uždenkite antrąja sluoksnio dalimi.
Svarbu, kad malta mėsa nesiliestų prie siūlės, kitaip ištekės sultys.
Puode įkaitinkite 500 ml augalinio aliejaus, jame apkepkite čeburėkus iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.