Pasirodo, marinuoti pomidorai turi daug naudingų savybių organizmui. Daugelis žmonių klaidingai mano, kad jų marinavimas panaikina visus šios daržovės privalumus.
Marinuoti pomidorai turi lipoino – antioksidanto, naudojamo širdies ir kraujagyslių ligoms išvengti.
Gydytojai rekomenduoja marinuotus pomidorus valgyti be acto. Taip išsaugosite daugiau vitaminų.
Kaip skaniai marinuoti pomidorus žiemai?
Marinuotų pomidorų ingredientai:
- pomidorai – 5 kg;
- krapai su skėčiais;
- saldieji pipirai – vnt. 1 litro stiklainyje;
- česnakas – 2 vnt. 1 litro stiklainyje;
- druska – 2 šaukštai l. 1 litro stiklainiui.
Marinuotų pomidorų paruošimas:
Česnaką sudėkite į sterilizuotus stiklainius. Papriką supjaustykite stambiais gabalėliais ir sudėkite į stiklainius kartu su česnaku. Krapus stambiai supjaustykite ir sudėkite į stiklainius.
Prinokusius pomidorus kruopščiai nuplaukite, padalinkite į 4 dalis ir sudėkite į stiklainius.

Pomidorus susmulkinkite sluoksniais ranka arba grūstuvu. Pomidorai turėtų išskirti sultis.

Kai visas stiklainis bus pripildytas suspaustais pomidorais, įberkite druskos.

Stiklainius uždarome dangteliais ir paliekame šiltoje vietoje 5 dienoms fermentuotis.
Nepamirškite nugriebti putų nuo pomidorų paviršiaus. Po 5 dienų sudėkite pomidorų mišinį į puodą ir pašalinkite krapų kotus.

Naudojant panardinamąjį trintuvą, mišinį paverskite vienalyte koše.

Pomidorų tyrę užvirinkite ant vidutinės ugnies ir virkite 15–20 minučių. Tada supilkite tyrę į sterilizuotus stiklainius. Susukite pomidorų pastą ir apverskite stiklainius aukštyn kojomis, kol atvės.

Iš šių marinuotų pomidorų galima pagaminti skanius barščius. Pomidorų tyrę taip pat galite valgyti vieną.

