Limonado istorija prasidėjo viduramžiais karštose Viduržemio jūros pakrantėse. Tuomet ledinio vandens su citrina receptas sparčiai ėmė plisti po visą pasaulį. Ypatingi žinovai šį gėrimą paįvairindavo violetinių ir levandų sirupais
. Vėliau limonadas išpopuliarėjo per šokius ir kortų žaidimus, nes gerai malšino troškulį. Dabar šį gėrimą dažniau keičia parduotuvinė limonada, nors daug maloniau gerti vėsų naminį limonadą.
Nusprendėme papasakoti apie limonado receptą su vienu netradiciniu ingredientu – kiaulpiene.
Sudedamosios dalys: 1:
- Kiaulpienių pumpurai – 300 g;
- citrina – 1 vnt;
- cukrus – 100 g;
- mėtos – 3-4 šakelės;
- vandens – 1,5 litro.
Limonado paruošimas:
Paruoškite limonadą iš kiaulpienių, augančių sode arba atokiau nuo kelio. Žiedus pirmiausia nuplaukite giliame inde, o paskui – po tekančiu vandeniu. Taip atsikratome dulkių ir vabzdžių
. Į daugiafunkcinio virintuvo indą sudedame gėles, užpilame vandeniu, įdedame 100 g cukraus. Citriną padalykite per pusę. Iš pirmosios dalies išspaudžiame sultis, o antrąją dalį supjaustome apskritimais. Sudėkite prie gėlių
ir virkite 15 minučių „Virimo” režimu. Perkoškite ir supilkite į gražų indą. Nuneškite į šaldytuvą, kad gėrimas atvėstų.
Atlikta!
Būtinai pabandykite pasigaminti limonadą namuose.